Sinen az elektronikus jegyrendszer bevezetése

buszjegyA Budapesti Közlekedési Központ (BKK) az elektronikus jegyrendszer bevezetése kapcsán a jogszabályoknak megfelelően jár el, a kártyakibocsátás folyamata ennek megfelelően alkalmazkodik az időközben megváltozott jogszabályi környezethez. A BKK elektronikus jegyrendszer megvalósításának határideje nem módosul, vagyis 2017. december 31 — áll a társaság közleményében.

A jogszabályi háttér – különösen a 2015. augusztus 1-én hatályba lépett személyszállítási szolgáltatásokról szóló XLI. törvény – változása miatt az elektronikus jegyrendszer végrehajtásának ütemezését felülvizsgálta a BKK Zrt., mindez a projekt befejezésének határidejét nem befolyásolja, a belső feladatok, illetve azok ütemezése változott. A tesztelés megfelel az előírásoknak, az eredeti tervekhez képest szélesebb körű és terjedelmű. A BKK a saját elektronikus jegyrendszerét az egységes nemzeti elektronikus közlekedési kártyakibocsátásban érintett szervezetekkel egyetértésben – a hatályos jogszabályi előírásoknak megfelelő kártyakibocsátási folyamatok kialakítása és bevezetése mellett – valósítja meg.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Mobiltelefont lopott, visszaadta, de már késő bánat

sze jan 20 , 2016
A Tamási Rendőrkapitányság eljárást indított lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt egy 28 éves paksi férfi ellen. Egy pusztahencsei férfi tett bejelentést a rendőrségre, mert 2016. január 17-én a délutáni órákban Nagydorog és Sárszentlőrinc között gépkocsijával felvett egy stoppos férfit, aki eltulajdonította a járműben tárolt mobiltelefonját. A sértett a simontornyai […]