Simon: nagyok a növekedési lehetőségek

SimonAttilaFebruár elsejétől Simon Attilát nevezték ki a Qualysoft Informatika Zrt. vezérigazgatójává, akit terveiről kérdeztünk.

– Milyen tervekkel érkezett a Qualysofthoz?
– A Qualysoft a jövőben – fenntartható és nyereséges növekedési dinamikával – értékeit megtartva a hazai és a regionális piacokon szakértő informatikai szolgáltatóként kíván stratégiai partnere lenni ügyfeleinek. Támogatni kívánom a nemzetközi cégcsoport tagjai közötti szinergiák erősítését, építve a vállalatnál felhalmozódott szakértelemre és tudásra, ami sok tekintetben egyedülálló Magyarországon. Kiemelt figyelmet kapnak a stratégiai üzletfejlesztési kérdések valamint a cég szolgáltatás elemeihez kapcsolódó feladatok. Összpontosítunk a cég kulcsterületeire és ezzel együtt portfóliónk optimalizálására. Kompetenciáinkat főként a fókuszterületként azonosított üzleti és technológiai körben fejlesztjük.

– Melyek ezek a területek?
– Tovább erősítjük a szakértelem biztosítás területét, mint egyik alappillérünket és tovább építjük képességeinket az egyedi alkalmazások fejlesztésének terén. Holding szintű irányként jelöltük meg az alkalmazásmenedzsment területét, építve a meglévő infokommunikációs üzemeltetési képességeinkre. Tovább haladunk a megkezdett úton: stratégiai fókuszt kapnak a vállalatirányítási és üzleti intelligencia alkalmazások bevezetései és működtetése, ahol kiemelten a Microsoft ERP, CRM és BI területeire kívánunk koncentrálni.

– A magyarországi it-piac évek óta stagnál, ami nem igazán segíti a növekedést. Lát e területen reményteljes változást?
– Feltétlenül. Megítélésem szerint a magyar informatikai piac lehetőségei sokkal nagyobbak, mint amit ténylegesen kiaknázunk belőle. Megfelelő fejlesztésekkel és programokkal az infokommunikációs ágazat komoly növekedési lehetőségek elé néz.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Kibertámadás-elhárító osztag a tokiói rendőrségnél

csü ápr 4 , 2013
  A japán kormányzati szerveket ért internetes támadások számának növekedése miatt kibertámadás-elhárító különleges osztagot hozott létre a tokiói rendőrség kedden, és az országos rendőr-főkapitányság is hasonló egységeket készül alakítani – jelentette az NHK japán televízióra hivatkozva az MTI.  Az osztag feladata, hogy megvédje a japán kormányzat és az üzleti élet […]

Friss, ropogós