Simlis webáruházak, avagy van védelem a csalók ellen – harmadik epizód

smsNagyon megnőtt az online kereskedelem népszerűsége, ami azzal is járt, hogy a csalók is egyre fondorlatosabb eszközökkel próbálják megkárosítani az embereket az online csomagküldés kapcsán. A Packeta szakemberei összegyűjtötték a legjellemzőbb megtévesztési módszereket, és azt is, hogy védekezhetünk.

Óvakodjon az adathalász sms-ektől!
Az utóbbi években terjedő csalási forma az adathalász sms, amely a címzettet egy csomagküldemény érkezésére emlékezteti. Az üzenet egy linket tartalmaz, amelyet megnyitva valamely csomagküldő szolgálat arculati elemeivel ellátott weboldal jelenik meg, azonban ott semmilyen funkció nem érhető el. Az oldal célja, hogy az óvatlan látogató telefonjára egy kártékony alkalmazást telepítsen, melynek segítségével az elkövetők hozzáférhetnek az eszközön tárolt adatokhoz. Ha nem rendeltünk semmit, mégis sms-t kapunk, először is érdemes a családban körbe kérdezni, hogy esetleg ők rendeltek-e. Ha nem, semmiképp se nyissa meg a linket.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Lezárult a Digitális Témahét az iskolákban

szo ápr 16 , 2022
Lezárult a Digitális Témahét 2021/2022-es tanévi programja, amelyben 811 iskola és 115 ezer diák vett részt. A Digitális Témahét az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) kezdeményezésére a 2015/2016-os tanévben indult el, az idei programban a pedagógiai projektek mellett az elmúlt évhez hasonlóan újra meghirdették a pedagógusoknak és oktatóknak elérhető, digitális pedagógiai […]
informatika tanár

Friss, ropogós