Sikerrel zárult a GeoX C2E2D projektje

A GeoX Térinformatikai Kft. fillérre pontosan 18 090 551 forint támogatást nyert el a Central European Economic and Demographic Database (C2E2D) projektjének megvalósítására.

A C2E2D projekt egy egységes, országonként összehasonlítható, határokon átnyúló geodemográfiai adatbázist hozott létre a közép-európai régióra, a GeoX Kft. GeoIndex néven, termékként elérhető geodemográfiai térképének fejlesztési tapasztalatait és módszertanát felhasználva. A projekt folyamán új forrásként a távérzékelésből származó adatokat is integráltak a Corine Land Cover, EU-DEM, illetve Európai Űrügynökség Copernicus SENTINEL-2 adatainak felhasználásával. Ezeket a térbeli adatokat a térinformatika mellett a data science is fel tudja használni a gépi tanulás során, amely új piaci lehetőségeket nyitott meg GeoX Kft. számára. A projekt 2022 május 31.-én nagy sikerrel zárult le — áll a GeoX közleményében.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Csák: a kínai gazdasági modell működőképes

ked jún 6 , 2023
A világgazdasági technológiai versenyben való helytállásnak is feltétele az önvédelmi képesség és a „puha hatalom” megfelelő alkalmazása, valamint a világos célkitűzés – jelentette ki a kulturális és innovációs miniszter. A Mathias Corvinus Collegium Ki nyeri a technológiai és gazdasági versenyt? című, Kínát és az Egyesült Államokat középpontba állító konferenciáján elmondott […]
Csák János

És még ez is...