Sikerrel zárult a Digitális Témahét az iskolákban

A korábbi évekhez hasonlóan, idén is nagy érdeklődés mellett zajlott a Digitális Témahét, amelyben 920 iskola, 3000 digitális pedagógiai projekt, hétezer pedagógus és 120 ezer diák vett részt. Idén közel hétezer pedagógus és 120 ezer tanuló vett részt a Digitális Pedagógiai Módszertani Központ (DPMK) szervezésében és az Informatikai, Távközlési és Elektronikai Vállalkozások Szövetsége (IVSZ) közreműködésével lezajlott, harmadik Digitális Témahét projektjeiben. A Digitális Témahét az idei tanévben kiemelt figyelmet fordított a médiatudatosságra, a digitális gyermekvédelemre és a közgyűjtemények digitális tartalmainak nevelésben, oktatásban történő megjelenítésére. A 920 regisztrált iskola a 2017/2018. tanévben közel 3000 projektet valósított meg – írták.

Kitértek arra is, hogy az április 9-13. héten tartott programon az eddig feldolgozott adatok alapján az intézmények érdeklődése, vállalkozó kedve is növekedett. Emelkedett a 2018-as Digitális Témahéten az egy iskolára eső projektek száma, minden eddiginél több, az iskolák felkészülését támogató webináriumot tartottak, s az eddigi legnagyobb számú határon túli intézmény (25) csatlakozásával minden szomszédos ország képviseltette magát a programban. Idén először a közgyűjtemények is csatlakoztak a kezdeményezéshez, a program témái közt megjelent Magyarország Digitális Gyermekvédelmi Stratégiája (DGYS) és annak kiemelt területei, s minden eddiginél nagyobb arányban (35 százalékkal) nőtt a programban résztvevő iskolák pedagógusainak egymást támogató szakmai közössége a Facebookon.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Nem lennénk most a Philips helyében

sze ápr 25 , 2018
A Philips profitja a fele lett az idei első negyedévben az egy évvel korábbinak a szerkezetátalakítási kiadások, valamint a korábban kibocsátott kötvények visszafizetésével összefüggő költségek miatt. A holland konszern azt közölte, hogy a március végével záródott negyedévben az adózott eredmény 124 millió euró lett, a fele az egy évvel korábbi […]
euro