Siemens: Nagyot csökkent a negyedéves nyereség

SiemensA német Siemens AG ipari konszern az elemzők által vártnál kevésbé csökkenő negyedéves profitot jelentett be.

A Siemens adózott eredménye 41 százalékkal, 2,03 milliárd euróra esett az egy évvel korábbi 3,48 milliárd euróról, szakértők 1,69 milliárd euróval számoltak. Az egyszeri tételek nélküli részvényarányos nyereség negyven százalékkal, 2,73 euróra csökkent, de így is felülmúlta a várt 2,31 eurót. Az árbevétel egy százalékkal 19,16 milliárd euróra, a megrendelések volumene 13 százalékkal 20,45 milliárd euróra csökkent. Összehasonlítható alapon az árbevétel gyakorlatilag nem változott, a rendelések volumene 12 százalékkal esett.

Az ipari részlegek nyeresége – a Siemens fő működési mutatója – 2,51 milliárd euróra csökkent az egy évvel korábbi 2,58 milliárd euróról. Elemzők 19,28 milliárd eurós árbevételt, 20,05 milliárd eurós megrendelést, 2,68 milliárd eurós ipari profitot vártak. A folyó pénzügyi évre a Siemens továbbra is 4-8 százalékos árfolyam-ingadozások nélküli árbevétel-növekedéssel, továbbá 10,40-11 eurós részvényenkénti egyszeri tételek nélküli nyereséggel számol.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Végre magyar csapatarany a diákolimpián

pén máj 17 , 2024
ShareTweetPinShareA miskolci Földes Ferenc Gimnázium négyfős diákcsapata nyerte el az aranyérmet a Nemzetközi Informatikai Csapat Diákolimpián (IIOT), amelyet Szíriában rendeztek meg – közölte a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság (NJSZT). A társaság közleménye szerint május 11-én rendezték meg Szíriában az idei IIOT világversenyt, amelyen a hazai kvalifikációs Kódkupáról két továbbjutó csapat […]
Nikházy László, az NJSZT tehetséggondozó szakosztályának tehetséggondozója

És még ez is...