Siemens: a cégek informatikai fejlesztései a termelés nyomon követhetőségét szolgálják

ipar-ChaplinAz ipari gyártással foglalkozó vállalatok 67 százaléka digitalizációs fejlesztéseket tervez a következő három évben, a fejlesztésektől a megkérdezettek 91 százaléka a termelés folyamatainak jobb nyomon követését, 85 százaléka a tervezés hatékonyságának növelését, 78 százaléka pedig a termelési hibák erőteljes csökkentését várja – derül ki a Siemens Zrt. megbízásából a GKI Digital által készített legfrissebb reprezentatív felmérésből. A közlemény szerint a felmérésbe bevont vállalatok 61 százaléka már több mint három éve folytat digitalizációs fejlesztéseket, korszerűsítéseket. Bár a válaszadók szerint a fejlesztések túlnyomó részben sikeresnek tekinthetők, arra is felhívták a figyelmet, hogy a jövőbeni informatikai fejlesztéseket hátráltathatja például a tulajdonos vagy az anyavállalat ellenállása, illetve a képzett munkaerő hiánya.

A digitalizáció alapvetően változtatja meg az ipari gyártást, ugyanis azok a vállalatok, amelyek sikeresen birkóznak meg a hátráltató tényezőkkel, jelentős versenyelőnyre tesznek szert. A fejlesztések révén gyorsabban és költséghatékonyabban végezhető a gyártás teljes folyamata a tervezéstől a kivitelezésig — mondta Jeránek Tamás, a Siemens Zrt. divízióvezetője.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Kína: nagy ország, nagy képernyő

pén aug 19 , 2016
Az Oppo és a vivo a vidéki népesség számára praktikusabb hagyományos értékesítési csatornák kiépítésének, a kisvárosokban létrehozott üzleteiknek köszönhetik eladásaik nagymértékű növekedését Kínában — állapítja meg az amerikai International Data Corporation (IDC) távközlési és informatikai piackutató vállalat felmérése. Az Oppo gyors, “öt perc töltéssel két óra beszélgetési időt” biztosító töltési […]

Friss, ropogós