Sharp: Bob európa élén

Yoshihisa (Bob) Ishidát, a Sharp ügyvezető alelnökét nevezték ki a Sharp Europe vezérigazgatójává. Az új vezér Tetsuji (Ted) Kawamurától veszi át a feladatkört.

Ishida nerég, 2017 júniusában csatlakozott a Sharphoz, ahol az ügyvezető alelnöki poszt mellett két további pozíciót is betölt: vezeti az újonnan létrehozott AIoT Business Strategy irodát és a Sharp Europe vezérigazgatója is. Az AIoT Business Strategy iroda a Sharp AIoT alkalmazásaival, azaz az AI (mesterséges intelligencia) és az IoT (dolgok (tárgyak, gépek) internete) egyesítésével létrejövő háztartási és irodai elektronikai termékekkel foglalkozik. A fogyasztói elektronikai iparban, valamint az IT üzletágban és az innovációban eltöltött pályafutása során Ishida úr vezető tisztségviselői és tanácsadói pozíciókat töltött be a Sony, a Rakuten és az LG Display Japannál.

Az európai menedzsmenten belüli további változás, hogy Jun (Jeff) Ashidát, jelenleg az Information Systems Europe president (elnökét) a Sharp Electronics Europe elnökévé léptették elő, és Ishidának fog közvetlenül riportolni. Alex Hermannt, a Sharp Information Systems Europe alelnökét a Sharp Information Systems Europe elnökévé léptették elő és Jun Ashidának tartozik majd jelentési kötelezettséggel. Ishida továbbra is a Sharp japán székhelyén végzi majd munkáját, gyakori utazásokkal Európába. Ashida pedig a Sharp Europe Egyesült Királyságban megtalálható székhelyén marad, míg Hermann is változatlanul a Sharp Europe zürichi irodájában folytatja tovább munkáját.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Vezéráldozat: Lakatos Péter távozik a T-Systemstől

hét aug 7 , 2017
A Magyar Telekom igazgatósága döntött arról, hogy 2017. november 1-jétől a kis-és középvállalati szegmensbe sorolt ügyfelek kiszolgálása új szervezeti keretek között folytatódik a Magyar Telekomnál: a cég SoHo (kisvállalkozások) ügyfelei a Lakossági szegmenshez, a középvállalatok pedig a T-Systemshez fognak tartozni. Ezzel összhangban november 1-jei hatállyal a Kis- és középvállalati szolgáltatások vezérigazgató-helyettesi […]

És még ez is...