Serény és a Degrees of Freedom nyerte a Nextent adatelemző versenyét

Art by Michael Glenwood

November 15-én lezárult a Nextent Informatika Zrt. és a Budapest Data Projects Meetup közösség által közösen szervezett CETLI adatelemző verseny.

A két hónapig tartó verseny során a húsz regisztrált csapattól összesen több mint négyszáz feladatmegoldás érkezett. Az adatelemző versenyzők két kategóriában mérhették össze tudásukat. A “Task 1” egy predikciós feladat volt, ahol a bevásárlólistákról véletlenszerűen eltávolított elemeket kellett kitalálniuk a versenyzőknek, a korábbi bevásárlási szokások alapján. A megoldások egy mérőszám alapján lettek sorbarendezve, tehát az nyert, aki a legjobban meg tudta közelíteni a valóságot, egy objektív mérőszám alapján.

A “Task 2” lehetőséget biztosított egy kötetlen kutatási téma bemutatására. “Magas színvonalú pályaműveket kaptunk, ami visszaigazolta számunkra, hogy mennyi lehetőség rejlik a bevásárlási szokásokhoz kapcsolódó adatok elemzésében. Hatalmas kreativitásról és üzleties gondolkodásról tettek tanúbizonyságot a versenyzők” — mondta Szendi-Varga János, a Nextent innovációs vezetője. “Fantasztikus volt látni, hogy mennyi résztvevő jelentkezett a meghirdetett adatelemző versenyre. Egy ilyen versenyen való részvétel a szakmai kihívások mellett komoly közösségformáló erővel is bír, és kiválóan alkalmas a kapcsolatépítésre” — nyilatkozta Adorján Gábor, a Nextent BI üzletágvezetője.

A Task 1 nyertesei
1. Merula: Serény András
2. Brewster Analytics: Fülöp Gergő és Varga Szabolcs
3. Dinnyésbácsi: Harangozó Péter

A Task 2 nyertesei
1. Degrees of Freedom: Ilyés Virág, Molnár Péter, Boza István, Szabó Tibor
2. Vilisics Magdolna
3. Hasza Aletta

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Varga szerint Magyarország felkészült a digitális átalakulásra

hét nov 21 , 2016
A digitalizáció és az internet-gazdaság alapjaiban változtatja meg a gyártási rendszereket, a kelet-közép-európai régió országai közötti együttműködés a digitális gazdasági fejlődés területén különösen eredményes lehet – hangsúlyozta a nemzetgazdasági miniszter. Varga Mihály hozzátette, a mostani digitális átalakulás a jól képzett munkaerőre, a magas hozzáadott értékű termelésre és az innovációra támaszkodik, […]
Varga Mihály