Sérelmezte a bejegyzést, “kardszerű tárgyal” zárta volna le a vitát

nindzsaA Kiskunhalasi Járási Ügyészség felfegyverkezve elkövetett magánlaksértés bűntettének kísérlete miatt vádat emelt egy férfival szemben, aki egy közösségi oldalon tett bejegyzést sérelmezve karddal akart berontani egy család házába.

A vád szerint a kiskunhalasi férfi és a sértett között tavaly decemberben az egyik internetes közösségi oldalon folytatott levelezés során nézeteltérés alakult ki. A vádlott 2020. március 23-án reggel sérelmesnek találta a nő legutóbbi bejegyzését, ezért megjelent a kiskunmajsai házánál. Az autóból kiszállva, kezében egy legalább fél méter pengehosszúságú, kardszerű tárggyal, a nagykapuhoz futott és befelé kiabált a lakóknak. A sértett, látva a vádlott közeledését, segítséget kért a házban tartózkodó élettársától, akivel közösen belülről tartották a kaput, hogy megakadályozzák, hogy a támadó bejusson az ingatlanba. A kiabáló vádlottat a háziak nem tudták lenyugtatni, továbbra is teljes erővel nekiment a nagykapunak, azonban nem tudott bejutni. Még egy rövid ideig kiabált, szitkozódott és hadonászott a karddal, majd miután meghallotta, hogy a nő rendőrt hív, autójával elhajtott. Az ügyészség a büntetett előéletű férfit felfegyverkezve elkövetett magánlaksértés bűntettével vádolja és ezért vele szemben büntetővégzés hozatalára irányuló eljárásban – tárgyalás mellőzésével – végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozza. A férfi ügyében a Kiskunhalasi Járásbíróság fog dönteni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Az online regisztrált kerékpárok törzskönyvet kaphatnak

csü aug 6 , 2020
Törzskönyvet kapnak azok a kerékpárok, amelyeket az interneten regisztrálnak tulajdonosaik a Bikesafe.hu elnevezésű kerékpár-adatbázisba – közölte a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács kommunikációs igazgatója. Garamvölgyi László felidézte: az országos kerékpár-regisztrációs rendszer 2014 óta működik, abban mára több mint 55 ezer kerékpár szerepel A rendszert a rendőrség elsődleges adatbázisként használja a lopott kerékpárok […]
Garamvölgyi László, a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács kommunikációs igazgatója