SERCO: csodás forgalomnövekedés

A SERCO Informatika Kft. az elmúlt hat-hét évben 1,5 és 2,5 milliárd körüli forgalmat ért el. 2017-es forgalma például 2,571 milliárd volt, 2018-ban azonban megtáltosodott a társaság 6,82 milliárd forint bevételt ért el. A társaság összes bevétele az előző évhez képest bő háromszorosára, egészen pontosan 165,3 százalékkal növekedett. Megkerestük a társaság ügyvezetőjét, Wéber Tamást, hogy megérdeklődjük a pompás eredmény titkát. Kérdésünkre Borbás Sándor cégvezető, ügyvezető helyettes elmondta, hogy az elmúlt év valóban kiemelkedő volt a SERCO történetében, melyhez alapvetően az öt-hét éve kezdődött sikeres vállalati kultúra váltás (klasszikus családi vállalkozásból, nagyvállalati best practice-eken alapuló vállalkozás) egy kifejezetten b2b informatikát támogató marketing stratégia és dolgozóink lojális munkája és ügyfeleink bizalma segített hozzá minket. A sok éves célirányos munkánk megtérülni látszik, mert a pénzügyi eredményt tekintve organikusan is folyamatos növekedő pályán vagyunk de tény, hogy tavaly volt egy kiemelkedően nagy projektünk is. A mi szempontunkból nincs különbség a munkában, igyekszünk versenyképes ajánlatokat adni a kisebb vállalati igényekre éppúgy mint a komplex, nagy projektekre is — közölte a mínuszos.hu-val a cégvezető.

A SERCO Informatika több mint három évtizedes múltjával az egyik legrégebbi olyan cég Magyarországon, amelynek profilja alapítása óta az informatika területeihez kapcsolódik. A SERCO-t 1983-ban a TPA számítógépek és perifériák szervizelésére alapították és a beérkező feladatokat bérelt üzlethelyiségben, mellékállásban látták el. A ’90-es évek elején kezdetét vette a profilbővítés és a cég dinamikus növekedése. A CITIZEN disztribúciót követően a COPAM disztribúciót is megszerezte a SERCO. 1992-ben számítástechnikai bolt, míg 1995-ben központi számítógép szerviz nyílt. Az igazi áttörés 1996-ban történt: robbanásszerűen megnőtt az alkalmazotti létszám, és jelentősen kibővült a termék-, és szolgáltatás portfólió. Ekkor jelent meg Magyarországon a Fujitsu, aminek a SERCO Informatika volt az első minősített viszonteladói partnere. A 2000-es évek óta meghatározó a cég életében a közbeszerzési tendereken elért sikerek — olvasható a társaság honlapján.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Hiába vagy varázslatos, ha az online profilod mást mutat

sze júl 24 , 2019
A megfelelő tanulmányok és szakmai gyakorlat elengedhetetlen a kívánt állás megszerzéséhez, azonban ma már nem biztos, hogy csupán ezek elegendőek is. Egyre fontosabbá válik az is, hogy meg tudjuk különböztetni magunkat a többi jelölttől: azaz legyen egy jól körülhatárolható, könnyen felismerhető személyes márkánk. A Budapesti Metropolitan Egyetem (METU) szakértői néhány tippel […]
Google

Friss, ropogós