SEON Technologies: újabb tőkeinjekció

euroTízmillió euró tőkéhez jutott az online csalások megelőzésével foglalkozó SEON, a magyar it-cég tőkeemelésében többek között a Spotify korai befektetője, a Creandum is részt vett – közölte a SEON Technologies Kft.

A tőkeinjekció révén a 2020 decemberében csak 12, jelenleg pedig 47 embert foglalkoztató társaság száz fővel tervezi emelni létszámát. A 2017-ben alapított SEON-nak ügyfele többek között a KLM, az OTP Bank, az AirFrance, az AVIS. A közlemény szerint a sikeres termékfejlesztés és a folyamatos nemzetközi terjeszkedés nyomán mára a cég rendszerei több mint ötvenmillió tranzakció vizsgálatával legalább tízmillió eurót óvtak meg a csalóktól. A cégbe 2018-ban fektetett be 500 ezer eurót a PortfoLion, illetve a Fiedler Capital. A most megvalósult tízmillió eurós tőkebevonásban a Creandum és a PortfoLion mellett többek között olyan angyalbefektetők vettek részt, mint Maximilian Tayenthal és Valentin Stalf, a világ egyik legértékesebb fintech cége, az N26 alapítói – közölte a cég, kiemelve: a PortfoLion a mostani tranzakciót követően is megtartotta részesedését. A SEON Londonban és Budapesten üzemeltet irodát, a termékfejlesztéssel kapcsolatos feladatokat továbbra is Magyarországról tervezik ellátni: a közeljövőben itthonról és a környező országokból nagyságrendileg száz embert fognak felvenni, elsősorban fejlesztői és kereskedelmi pozíciókra.

A nyilvánosan elérhető adatok szerint a SEON 2019-ben 171,24 millió forintos árbevételt ért el az előző évi 44,4 millió forint után, adózott profitja 3,97 millió forint volt az egy évvel korábbi mínusz 57 millió forinttal szemben. A 2020. január-májusi eredménybeszámolója szerint a társaság 5 hónap alatt közel elérte a 2019. évi teljes bevételét, eredménye pedig meghaladta azt: nettó értékesítése 169 millió forint volt, adózott profitja 5,4 millió forint.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Még mindig növekszik a SIM-kártyák száma

hét márc 22 , 2021
A Központi Statisztikai Hivatal Távközlés, internet, televíziószolgáltatás című, negyedéves ágazati jelentése szerint a tavalyi utolsó negyedév végén az aktív SIM-kártyák száma közel 12,7 millió volt, 1,3 százalékkal több a 2019. negyedik negyedévinél. Az előfizetések száma tartalmazza a több mint 1,3 millió darab m2m-kártyát is, ami az emberi beavatkozás nélküli kommunikációt […]