Sensirion: közeleg a nagy nap…

Ábrahám László, a Sensirion Hungary Kft. ügyvezetőjeJövő tavaszra készül el teljesen a szenzorgyártó svájci Sensirion új debreceni gyártócsarnoka és raktárbázisa.

Ábrahám László, a Sensirion Hungary Kft. ügyvezetője elmondta, hogy a cég gyártóüzeme, amelyben 2021-ben indult a sorozatgyártás, hétezer négyzetméterrel bővül, az ingatlanberuházás értéke mintegy 4,5 milliárd forint, és ugyanekkora összeget képviselnek az új berendezések, amelyeket a svájci cég telepít az üzembe. A raktárrészt már szeptemberben szeretnék használatba venni.

Az ügyvezető kiemelte, hogy a svájci cégcsoport elmúlt évi tőzsdei beszámolójából látszik, hogy az árbevétele nem nőtt, mégis a magyarországi beruházás megkezdése mellett döntöttek, mert a cég a jövőre készül. Míg a cégcsoport árbevétele nem nőtt, a debreceni gyáré dinamikusan emelkedik, 2022-ben, 1,5 milliárd forint, 2023-ban hatmilliárd forint volt és folyamatosan új termékekkel bővül a termelésük. Ezt szolgálja a bővítés is, amellyel az eddigieket megduplázva, további száz új munkahelyet teremtenek.

Szűcs Gyula, a kivitelező SZINORG Universal Zrt. elnök-vezérigazgatója elmondta, hogy az ingatlanfejlesztést a XANGA Investment & Development cégcsoporttal együtt végzik és finanszírozzák. Az új high-tech gyártócsarnokot és raktárt a Sensirion egy hosszú távú bérleti szerződés alapján használja majd.

Herdon István, a XANGA cégcsoport vezérigazgatója azt emelte ki, hogy Debrecenben óriási beruházások folynak, a Sensirioné talán nem a legnagyobbak közé tartozik, mégis nagyon fontos, mert innovatív, korszerű technológián alapuló, magas hozzáadott értékkel rendelkező ágazatot képvisel. A szenzortechnológia a jövő iparága, sikerre van ítélve – mondta.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Fintech: Terjeszkedne az InstaCash

csü máj 30 , 2024
ShareTweetPinShareAz InstaCash a közeljövőben régiós szintű fintech céggé szeretne válni a dinamikusan növekvő, Buy Now Pay Later (BNPL – vásárolj most, fizess később) digitális részletfizetési megoldások piacán. Bruzsa Géza, az InstaCash Kft.-t tulajdonló Fintrous Group Kft. egyik ügyvezetője elmondta, hogy Nyugat-Európában az online vásárlásokon belül a halasztott fizetés az egyik […]
Bruzsa Géza InstaCash

És még ez is...