Semmire fizetett ki 900 millió forintot a Klik?

Hadházy Ákos, ellenzéki politikus szerint a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) a semmire fizetett ki 900 millió forintot, amikor egy európai uniós támogatás részeként megvett egy mai napig nem használt számítógépes programot.

A ellenzéki párt társelnöke elmondta, belső információk alapján úgy tudják, a fiókba került a Köznevelés az iskolákban nevű, összesen tízmilliárd forintos EU-s projekt szoftvere. Kiemelte, a Klik 2016 novembere óta nem teszi lehetővé, hogy az ellenzéki párt politikusai működés közben beletekinthessenek a programba, idén március óta pedig már nem is válaszolnak a megkereséseikre.

Solti Péter, a Klik elnöke bejelentette, hogy a belső információk kiszivárogtatása miatt feljelentést tett. “Állampolgári kötelezettségem az, hogy elektronikus rendszer vagy adat jogosulatlan felhasználása miatt feljelentést tegyek, úgyhogy ezt természetesen megtettem” – mondta, hozzátéve, hogy bízik benne: a képviselő ennek a felderítését is fogja segíteni. Solti szerint a képviselő a Klikben megtekintheti a szerinte nem működő rendszert munka közben.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.