Semmi reményük a pc-gyártóknak

windowsxpxNem jó mostanság pc-gyártónak lenni: tavaly ugyan a vártnál kissé kevésbé csökkent a személyi számítógépek világpiaci forgalma, de még így is a valaha regisztrált legnagyobb mértékben esett vissza; az eladások az idén további 6,1 százalékkal csökkenhetnek és növekedésre a későbbiekben sem lehet számítani – közölte az amerikai International Data Corporation (IDC) számítástechnikai és távközlési piackutató vállalat. Az asztali és hordozható személyi számítógépek világpiaci forgalma a 2012-es négy százalék után 2013-ban 9,8 százalékkal esett vissza a várt 10,1 százalék helyett. 2013-ban összesen 315,1 millió személyi számítógép kelt el a világpiacon. Az IDC az eladások további 6,1 százalékos csökkenését jelzi előre 2014-re, az idén az értékesítések 300 millió alá, 295,9 millióra csökkennek. A visszaesés mértéke ezt követően már mérséklődik, 2015-ben már kevesebb mint egy százalék lesz. Az értékesítési volumen pedig 2018-ra már megközelíti majd a 290 milliót — írja az MTI.

A személyi számítógép eladások legerősebb hajtómotorja az elmúlt években a feltörekvő piacok kereslete volt, ahogy a nagy népességszámú térségekben egyre inkább általánossá vált a számítógép használat. Tavalyra azonban a feltörekvő régiókban a viszonylag gyenge gazdasági környezet és a technológiai beszerzési preferenciák eltolódása alakítja már leginkább a kereslet szerkezetét.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

NMHH: a kutyát sem érdekli a felhő

hét márc 10 , 2014
A felhő alapú szolgáltatások egyelőre nagyon kevéssé elterjedtek Magyarországon, az internetkapcsolattal rendelkező, legalább tíz fős cégek és intézmények mindössze hat százaléka veszi igénybe ezeket – derül ki a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) üzleti felhasználók körében végzett kutatásából. Ez az arány a korábbi évhez képest nem változott és feltehetően […]
felhő

És még ez is...