Segítik az it-szakemberek bevándorlását Magyarországon

informatikus strandA gazdasági újraindításárt felelős operatív törzs megkönnyítené az informatikai szakemberek letelepedését Magyarországon. A törzs ugyanis arról döntött, hogy kedvező feltételeket ajánlanak a „digitális nomádok”, vagyis azon globálisan keresett, magasan képzett szakemberek magyarországi letelepedéséhez, akik már-már a „sci-fi kategóriába” sorolhatóan, egyébként helyhez nem kötötten végzik a munkájukat — olvasható a végrehajtó bizottság az operatív törzs közleményében.

Vélemény
Nem tudom, hogy a kedves olvasóink érezik-e az ellentmondást a törzs közleményében: azoknak az it-szakembereknek segítenék a letelepedést Magyarországon, akik egyébként bárhol a világban tudnak dolgozni. Ez a könnyítés -amiről egyelőre nem tudjuk mit is jelent konkrétan- igazán csak azoknak az it-szakembereknek kedvez, akik még a Magyarországnál is nehezebb helyzetben lévő országban élnek: jönnek majd az ukrán és a baráti ázsiai diktatúrák programozói, akiknek ez jó lehetőség lesz a továbblépésre a fejlett, ám köztudottan haldokló nyugatra.
-szerk-

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Legek a Skandináv lottó világából

ked júl 27 , 2021
A Skandináv lottó a Szerencsejáték Zrt. hétköznapi, ikersorsolásos lottójáték, melynek a lényege, hogy 35 számból hetet kiválasszunk, és ha a mi számainkat sorsolják ki, akkor nyertünk. Ráadásul a Skandináv lottó ikersorsolásos játék, tehát két számsort is sorsolnak minden héten, egy kézit és egy gépit. Ennek köszönhetően sokkal nagyobbak a nyerési […]
forint

És még ez is...