Scanneléssel védik az állami vagyont

scanningIratdigitalizálási projekt segítségével hatékonyabbá vált az állami ingatlanok elbirtoklásának megakadályozása — jelentette be a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. (MNV). A projekthez az Európai Regionális Fejlesztési Alap és a magyar állam 281 millió forintos támogatást biztosított. A projekt során összesen 2,5 millió oldalt dolgoztak fel optikai szövegfelismerő szoftverrel és rögzítettek hozzájuk indexadatokat. A fejlesztés révén lehetővé válik az elbirtokláshoz kapcsolódó kérelmek elektronikus beküldése és csökkenhet a jelenlegi papíralapú működésből fakadó hosszabb ügyintézési idő – derül ki a közleményből.

Az elbirtoklás a tulajdonjog megszerzésének egyik módja. Az elbirtoklás útján az szerzi meg a dolog tulajdonjogát, aki azt a jogszabályban előírt időszakon át szakadatlanul a sajátjaként birtokolja. Ugyanakkor mégsem birtokolja el a dolgot az, aki bűncselekménnyel, erőszakkal vagy alattomos módon jutott birtokába — írja az MTI.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Internethasználat: a mai ötvenesek jobbak, mint elődeik

csü máj 29 , 2014
Magyarországon az 50-59 év közöttiek gazdaságilag és életmódjukat tekintve is aktívabbak, mint korábban ennek a generációnak a tagjai, és eltérő a költési szerkezetük – hívja fel a figyelmet a GfK Hungária Piackutató Intézet (GfK). Az ötven felettiek digitalizálódása terén szintén dinamikus a fejlődés. A GfK adatai szerint az 50-59 éves magyar […]