Sárváron erősít a Lenovo

LukacsAnitaTöbb mint félmilliárd forintból bővült a kínai Lenovo sárvári gyártókapacitása, ezáltal akár duplájára is emelkedhet a számítógépgyártó magyarországi termelése, és mintegy 250 új munkahely jött létre.

A fejlesztés eredményeként a Lenovónak 2009 óta termelő magyarországi Flextronics üzem gyártja az idei évtől az x86-os szervereket és tartozékait, beleértve a rendszer-összeszerelést, a tárolási és hálózati lehetőségek teljes körét. Lukács Anita, a Lenovo Magyarország ügyvezető igazgatója ismertette: a szervergyártás bevezetése egy hosszú folyamat, a tesztüzemek május-júniusban kezdődtek, a nyár második felében indult meg a tömegtermelés az egyszerűbb szerverek területén, jelenleg már a komplexebb szervereket is itt gyártják, eddig mintegy ötezer szerver készült el. A teljes termékportfólió magyarországi gyártása jövő évtől várható, amelynek keretében már a csúcsmodellek gyártása is Magyarországra kerül.

A szervergyártás Magyarországra helyezését az ügyvezető igazgató többek között azzal indokolta, hogy jelentős költségmegtakarítást eredményez, valamint az Európai Unióban történő gyártás lehetővé teszi, hogy legfeljebb 5 napon belül bárhová szállíthatóak legyenek a termékek, országon belül és a környező országokban pedig akár egy nap is lehet a szállítási idő. Lukács elmondta továbbá: a világ legnagyobb pc gyártója, a Lenovo 2013 óta Magyarországon is a legnagyobb, ezzel folyamatosan 25-30 százalékos piaci részesedéssel rendelkezik, azaz minden harmadik-negyedik Magyarországon értékesített számítógép Lenovo. Emellett a cég 2016 első fél évének végére a tabletek piacán is megjelent — emlékeztetett.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

A Telekom Magenta 1 ügyfeleinek száma meghaladta a százezret

hét nov 14 , 2016
ShareTweetPinShareA Magyar Telekom 2015 augusztusában bevezetett Magenta 1 integrált kedvezménycsomag ajánlata a felülmúlta a társaság várakozásait: az előfizetők száma már meghaladta a százezret. A Magyar Telekom integrált kedvezménycsomagjával -legalább is a társaság közleménye szerint- mindent elérhetővé tesz, amire az egy háztartásban élőknek szüksége lehet: mobil, TV, otthoni internet és vezetékes […]

És még ez is...