SAP: Töretlen a bizalom Kleinben

Christian Klein, SAPAz SAP SE bejelentette, hogy három évre, 2028 végéig meghosszabbította Christian Klein vezérigazgatói megbízatását és igazgatótanácsi tagságát. A társaság egyúttal meg is erősítette Klein szerepét, az igazgatóság elnökévé nevezték ki.

A most 44 éves Klein 1999-ben diákként kezdte pályafutását a német cégnél. A vállalaton belüli karrierjének fontos állomása volt az SAP SuccessFactors pénzügyi igazgatói posztja, valamint a kontrolling igazgatói feladatköre, mielőtt 2016-ban kinevezték az SAP operatív igazgatójává. 2018-ban csatlakozott a társaság igazgatótanácsához, majd 2019 októberében társ-vezérigazgatónak nevezték ki, 2020 áprilisától pedig egy személyben tölti be a posztot.

„Az elmúlt években Klein igazán következetesen irányította a felhőalapú vállalattá történő átalakulást” – mondta Hasso Plattner, a társaság felügyelőbizottságának elnöke. „Szeretném megköszönni Klein rendkívüli közreműködését a cég sikereiben. Szerződésének korai meghosszabbításával és vezérigazgatói kinevezésével szeretnénk hangsúlyozni kiemelt szerepét az SAP folyamatos transzformációjában. Meggyőződésünk, hogy ezzel megalapozzuk vállalatunk további növekedését a gyorsan változó it-szektorban.”

„Köszönöm a felügyelő bizottságának belém fektetett bizalmát. Nagy várakozásokkal tekintek az együttműködésre igazgatósági kollégáimmal, csak úgy, mint a munkatársainkkal, partnereinkkel, ügyfeleinkkel és befektetőinkkel közös munkára” – mondta Klein. „Együtt sikeresen fejlesztettük vállalati stratégiánkat az elmúlt három és fél évben. Megtiszteltetésnek tartom, hogy az SAP-t vezethetem azon az úton, aminek eredményeként a vállalati szoftverek és a vállalati mesterséges intelligencia vezető vállalatává válunk.”


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Részvény-visszavásárlási aukciót hirdetett a Magyar Telekom

szo máj 11 , 2024
ShareTweetPinShareA Magyar Telekom meghirdette részvény-visszavásárlási aukcióját, amelynek során legfeljebb 24,0 milliárd forint összértékben tervez részvényeket visszavásárolni a távközlési vállalat részvényeseitől. A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) közleménye szerint a részvényesek mérlegelésük szerinti áron és mennyiségben, akár több részletben ajánlhatják fel a részvényeiket a társaság részére megvételre az ajánlatgyűjtési időszakban, május 23-án délelőtt […]
Magyar Telekom

És még ez is...