SAP: nem lesznek parkolási gondjai a SEAT tulajdonosoknak

SAP-okos-autoAz SAP együttműködést kötött a Volkswagen-csoporthoz tartozó SEAT autógyártóval és a Samsung Electronics-szal a jövő okos autói fejlesztése érdekében. A szoftvergyártó és a német EnBW áramszolgáltató közös fejlesztése eredményeként pedig márciusban egy intelligens utcai lámpát is bemutattak, amely a jövő okos városaiban lakók életét könnyíti meg. A cégek közösen dolgoznak ki olyan megoldásokat, amellyel például parkolóhelyet lehet keresni, azt le lehet foglalni és ki is lehet fizetni.

Az SAP Vehicles Network és az SAP HANA felhőplatform előnyeinek köszönhetően a SEAT autói hozzáférnek egy világszintű, utcai parkolókat és parkolóházakat tartalmazó adatbázishoz, ahol a parkoló rendszerekkel integrált technológia a Samsung Pay alkalmazással biztonságos fizetést tesz lehetővé. A szolgáltatás a SEAT ConnectApp applikáción keresztül elérhető lesz a felhasználók számára, akik ujjlenyomat-azonosítást követően foglalhatnak parkolóhelyet. Ezután az alkalmazás a helyszínre navigálja a járművezetőt és a sorompó az autó közeledtével felnyílik, távozáskor pedig az applikáción keresztül automatikusan megtörténik a parkolódíj kifizetése.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Cellum: tíz év alatt átlagosan napi 27 ezer mobiltranzakció

pén ápr 22 , 2016
Elérte a százmilliomodik tranzakciót a Cellum által egy évtizede elindított mobilfizetési szolgáltatás. A statisztikákból kiderül, hogy a parkolás és az autópálya matrica vásárlása mellett a lottó a felhasználók kedvence, de az italautomatáknál is népszerű a cég készpénzmentes fizetési megoldása. A Cellum 2006-ban indította el országosan elérhető mobilfizetési szolgáltatását. Az azóta […]

Friss, ropogós