SAP: MI-képességeket a felhőbe

Christian Klein, az SAP vezérigazgatójaNagy figyelem kíséri az SAP éves konferenciáját, ahol legfrissebb fejlesztéseit és legújabb együttműködéseit szokta bejelenteni az üzleti szoftverek piacvezetője.

Az orlandoi SAP Sapphire eseményen ezúttal a generatív mesterséges intelligencia (MI) innovációk és az MI-fókuszú partnerségek kerülnek a középpontba, amelyek révén a cég vállalati ügyfelei versenyelőnyre tehetnek szert az MI korszakában. Azáltal, hogy a német társaság az üzleti MI-t a legkritikusabb folyamatok működését biztosító vállalati felhőportfólióba építi be, és olyan vállalatokkal köt partnerséget, amelyek az MI fejlesztésekben az élen járnak, a globális üzleti életben az döntésalapú értelmezések és a kreativitás új hullámát indítja el.

„A Sapphire 2024-en bejelentett üzleti MI-innovációk újradefiniálják a vállalkozások működését” – mondta Christian Klein, a vállalat vezérigazgatója. „A mai MI bejelentések és partnerségek arra az elkötelezettségünkre épülnek, hogy olyan forradalmi technológiát nyújtsunk, amely valós eredményeket hoz, és segít ügyfeleinknek felszabadítani azt az agilitást és találékonyságot, amelyre szükségük van a sikereikhez a mai gyorsan változó üzleti környezetben.”

Az MI jelenti az üzletet

Azáltal, hogy a szoftverfejlesztő cég az üzleti mesterséges intelligenciát beágyazza a vállalati megoldásaiba, olyan adatokat és összefüggéseket ad a vállalatok kezébe, amellyel jobb eredményeket érhetnek el, miközben a kreatív problémamegoldásban jártas humán munkaerőnek is teret ad. Ilyenek például az SAP SuccessFactorsban az MI által generált jelentések, amelyek a személyzeti vezetők számára megbízható adatokat és támpontokat nyújtanak a javadalmazással kapcsolatos tárgyalásokhoz, vagy az SAP Sales Cloudba épített újítás, ami előrejelzési képességekre támaszkodva össze tudja párosítani a sikeres értékesítőket a legjobban működő termékekkel, hogy ezzel is növelje az értékesítési eredményeket. Eközben az SAP Business Technology Platform az Amazon Web Services, a Meta és a Mistra MI nagy nyelvi modelljeit is hozzáadja a generatív MI központjához. Ez a képesség az SAP MI Core-ban megkönnyíti a generatív MI felhasználási esetek kialakítását az SAP-alkalmazásokhoz.

Az társaság generatív MI copilotja, a Joule gyorsan rendezi és kontextualizálja a több rendszerből származó adatokat az automatizálás előmozdítása és a döntéshozatal javítása érdekében. Mostantól a Joule a vállalat teljes megoldásportfóliójára kiterjed. A Joule tavaly ősszel indult el az SAP SuccessFactorsban, most pedig beágyazódott az SAP S/4HANA Cloud megoldásokba és többek között az SAP Build és az SAP Integration Suite megoldásokba is. Az év végéig pedig az SAP Aribában és az SAP Analytics Cloudban is elérhetővé válik. A Sapphire-ön azt is bejelentette az SAP, hogy tovább bővíti a Joule hatáskörét azáltal, hogy integrálja azt a MicrosoftCopilottal, ezzel még szélesebb körű ajánlásokat, összefüggéseket hozva felszínre.

Zökkenőmentes hozzáférés

Ez a mély, kétirányú integráció a felhasználók számára egységes, közvetlenül a munkafolyamatba épülő élményt biztosít, és zökkenőmentes hozzáférést kínál a német cég és a Microsoft 365 üzleti alkalmazásaiból és azok interakcióiból származó információkhoz. Az üzleti mesterséges intelligencia növekvő jelentőségét elismerve az üzeleti szoftverfejlesztő megerősíti elkötelezettségét a releváns, megbízható és felelős mesterséges intelligencia elvei mellett. A Sapphire konferencián elfogadták az UNESCO mesterséges intelligencia etikájáról szóló ajánlásának tíz vezérelvét, amelyek célja annak biztosítása, hogy a mesterséges intelligencia technológiákat oly módon fejlesszék és használják, hogy az tiszteletben tartja az emberi jogokat, elősegíti a méltányosságot, és hozzájárul a fenntartható fejlődéshez.

Az innovációs potenciált erősítő partnerségek

Az német társaság az iparág vezető cégeivel működik együtt, hogy a generatív mesterséges intelligencia vállalati szintű határait feszegesse. Az AWS-szel és a Microsofttal való kibővített együttműködésük mellett a Google Clouddal, a Metával, a Mistral MI-val és az NVIDIA-val kötött partnerségek biztosítják, hogy kihasználhassák az MI-ra fogékony technológia erejét a gyors innováció érdekében.

Google Cloud

A Google Clouddal kibővítették a partnerséget, és az üzleti MI segítségével segít a vállalatoknak jobban előre jelezni és csökkenteni az ellátási lánc kockázatait a fennakadások minimalizálása és az optimális készletszintek fenntartása érdekében. A vállalatok a Joule és az SAP Integrated Business Planning for Supply Chain integrált üzleti tervezését a Google Cloud Gemini modellek MI asszisztensével és a Google Cloud Cortex Framework adatalapjával is integrálják.

Meta

A Meta Llama 3 segítségével olyan szkripteket hoz létre, amelyek az SAP Analytics Cloudban nagymértékben testreszabott analitikai alkalmazásokat állítanak elő. A Meta újgenerációs mesterséges intelligencia modellje kiváló a nyelvi árnyalatok megértésében, és a kontextusba helyezett szövegek értelmezésében, így ideális támogatást nyújt a vállalati üzleti követelmények kézzelfogható eredményekké történő átfordításában.

Mistral MI

Az SAP MI Core generatív MI központjának képességéhez a generatív MI-ra specializálódott, párizsi székhelyű globális vállalat, a Mistral MI új, nagy nyelvi modelljeit is hozzáadják.

NVIDIA

Az német szoftverfejlesztő és az NVIDIA Corporation termékközi partnerséget alakít ki a legmodernebb technológiáknak a vállalati üzleti alkalmazásokba való beágyazása érdekében. Miközben a társaság a Joule-t arra képzi ki, hogy a RISE with SAP implementációkhoz MI asszisztensként szolgáljon, az NVIDIA legkorszerűbb MI modelljei átvizsgálják a saját tanácsadói eszközeiket, hogy releváns és pontos válaszokat adjanak a megvalósítással kapcsolatos kérdésekre. Emellett ahogy beágyazzák a Joule-t az ABAP Cloudba, hogy ABAP kódot generáljon a fejlesztők számára, az NVIDIA gyorsított infrastruktúrája futtatja és kezeli a német cég generatív MI modelljét az ABAP kódgeneráláshoz. Mindezek mellett neépítik a generatív MI-t az SAP Intelligens termékajánlásba, és az NVIDIA Omniverse Cloud API-k lehetővé teszik az összetett gyártási termékek és konfigurációk ipari digitális ikerként történő szimulációját.

Az agilitást és a fenntarthatóságot elősegítő felhőtechnológia

Az üzleti siker az MI korszakában egyet jelent a felhőben való működéssel. Az SAP minden eddiginél könnyebbé teszi a váltást olyan kezdeményezésekkel, amelyek segítenek az ügyfeleknek megtalálni a komplex SAP S/4HANA Cloud átalakításokhoz szükséges szakértelemmel rendelkező partnereket. A Sapphire további felhő-innovációi közé tartoznak azok a funkciók, amelyek segítik a szervezeteket a fenntarthatósági stratégiáik mérésében, kezelésében és végrehajtásában. Az SAP Sustainability Control Tower és az SAP Sustainability Footprint Management mostantól követi a karbonlábnyomot, és segít a vállalkozásoknak a szabályozási előírásoknak való megfelelésben is.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Végre megújult a Neumann János-emlékszoba

hét jún 10 , 2024
ShareTweetPinShareA 2023-as Neumann 120 emlékév lezárultával a szegedi informatikatörténeti múzeumban kialakított Neumann János-emlékszoba kibővített tartalommal várja a látogatókat. A Neumann János Számítógéptudományi Társaság (NJSZT) szegedi informatikatörténeti múzeuma egy kuriózum a világ hasonló tematikájú gyűjteményei között, mivel az egykori nyugati és keleti blokkban gyártott ősszámítógépek és kommunikációs eszközök egyaránt megtalálhatók benne. […]
Neumann János

És még ez is...