SAP: legalább az élmény legyen ingyen

sap-mobilIngyenessé tette az eddig külön számlázott, magasabb felhasználói élményt biztosító megoldásait az SAP. A korábban vett licencek árát a cég beszámítja a későbbi vásárlásba. A Fiori és a Screen Personas  megoldások a meglévő SAP licencek részévé váltak, azaz a jövőben nem szükséges külön megvenni őket.

A német szoftvercég a Fiori névre keresztelt környezetét múlt évben adta ki azzal a céllal, hogy egységes, és könnyen kezelhető felhasználói felületet biztosítson minden eszközön -tableten, okostelefonon, laptopon-, amely SAP alkalmazásokat futtat. A felhasználó felület alapja a HTML5. Segítségével egyszerűbben kezelhetők a leginkább használt funkcionalitások. Jelenleg több mint 300 app használja a Fiori környezetét.

Az SAP Screen Personas pedig lehetővé teszi, hogy a felhasználók saját maguk alkossák meg a képernyőn látszódó felületet. Célja, hogy egyedi funkcionalitású felületet lehessen létrehozni, mely a leghatékonyabban segíti az egy rendszerrel, de eltérő feladatokkal dolgozó munkavállalókat.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.