Sanghaji MI-konferencián ismertették Magyarország szakpolitikai célkitűzéseit

Fábián Gergely, a Gazdaságfejlesztési Minisztérium iparpolitikáért és technológiáért felelős államtitkáraA Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) iparpolitikáért és technológiáért felelős államtitkára a Sanghaji AI-konferencián ismertette Magyarország szakpolitikai célkitűzéseit.

Sanghajban tartották a 2024 World AI Conference & High-Level Meeting on Global AI Governance című konferenciát 2024. július 4-6. között. A konferenciát a Kínai Népköztársaság Tudományos és Technológiai Minisztériuma szervezte, ahol Fábián Gergely, az NGM iparpolitikáért és technológiáért felelős államtitkára képviselte Magyarországot. Az NGM közleménye szerint Kína és Magyarország elkötelezett a technológiai tárgyú párbeszéd és együttműködés fenntartása mellett, többek között a telekommunikáció és az elektromobilitás terén.

A konferencia előadásainak középpontjában az innováció állt, emellett a tudomány, a technológia valamint az iparfejlesztés témakörét is kiemelten tárgyalták a résztvevők. Az NGM tájékoztatása szerint az államtitkár bemutatta a mesterséges intelligenciával (AI) összefüggő magyar szakpolitikai célkitűzéseket, valamint az „AI global governance cooperation” panel keretében ismertette Magyarország álláspontját az emberközpontú AI nemzetközi egyeztetés alatt álló harmonizált irányításával kapcsolatban. Fábián hangsúlyozta a nemzetközi felelősségvállalás jelentőségét, valamint az együttműködés fontosságát a szektor fejlődésének elősegítésében és a szabályozás általánosan elfogadott elveinek és módjainak kidolgozásában.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Újra nekifut az elektronikus jegyrendszer megvalósításának a BKK

ked júl 9 , 2024
A közbeszerzési eljárás első lépéseként előzetes piaci konzultációt indít az elektronikus jegyrendszer fővárosi megvalósításáról a Budapesti Közlekedési Központ (BKK). A társaság a Budapest Pay&GO továbbfejlesztését és teljes körű kiterjesztésének lehetőségét vizsgálja. A BKK által tavaly tesztjelleggel bevezetett szolgáltatás – amely ma a fővárosban a leggyorsabb és legegyszerűbb jegyvásárlási forma – […]
BKK 10 darabos gyűjtőjegy

És még ez is...