Samsung: jön az Exynos 8 Octa processzor

chipA Samsung Electronics bemutatta Exynos processzorcsaládjának legújabb tagját, az Exynos 8 Octa 8890-et. A chip a dél-koreai gyártó második prémiumkategóriás processzora, amely a 14 nanométeres FinFET technológiára épül. Elődjéhez, az Exynos 7 Octa 7420-hoz képest az Exynos 8 Octa már egy integrált egy-chipes megoldás, egyben a vállalat legelső egyedi tervezésű 64 bites ARMv8 architektúrájú CPU-ja. Az újdonság ezen kívül a legújabb LTE Rel.12 Cat. 12/13 modemet is tartalmazza, amely szolgáltatótól függően, akár 600Mbps (Cat.12) letöltési sebességre és 150Mbps (Cat. 13) feltöltési sebességre is képes.

Az Exynos 8 Octa 30 százalékkal nagyobb teljesítményt és tíz százalékkal jobb energiahatékonyságot biztosítanak az Exynos 7 Octa processzorhoz képest. A chip támogatja a továbbfejlesztett heterogén multi-processzoros technológiát a 8 mag hatékonyabb használata érdekében, ami négy egyedi fejlesztésű és négy ARM Cortex-A53 magból tevődik össze. Ez a kombináció a legnagyobb teljesítményt és legmagasabb szintű energiahatékonyságot képes biztosítani a kategóriájában. Az Exynos 8 Octa az ARM legutóbbi GPU-ját, a Mali-T880-t alkalmazza. A Samsung várhatóan 2015 végén kezdi meg az Exynos 8 Octa tömeggyártását.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

A DIGI Sport 3-as csatornával combosodott az Invitel csatorna kínálata

ked nov 17 , 2015
A DIGI Sport 3 adó is elérhető novembertől az Invitel csatornaválasztékában. Az új csatornával nem maradhatunk le az olyan élő sporteseményekről, mint például az UEFA Európa-liga, vagy az angol, olasz és francia labdarúgó-bajnokság mérkőzései. A DIGI Sport 3 az Invitel IPTV és digitális kábel TV Családi csomagjában is elérhető, számos […]

Friss, ropogós