Samsung: itt az iparág első nyolc gigás LPDDR4 DRAM-csomagja

Samsung-ddr4A Samsung Electronics bejelentette az iparág első 8 gigabájtos (GB) LPDDR4 mobil DRAM-csomagjának bevezetését, amely a várakozások szerint sokkal jobb mobil felhasználói élményt nyújt majd.

A nyolc GB-os mobil DRAM-csomag négy, 16 gigabites LPDDR4 memóriachipet tartalmaz, emellett a tíz nanométeres technológiát alkalmazza. Az új nyolc GB-os LPDDR4 akár másodpercenkénti 4266 megabites sebességgel működik. Ez kétszer gyorsabb, mint a számítógépekben használt DDR4 DRAM, amely jellemzően érintkezőnként 2133 Mb/s sebességgel működik. 64 bites szélességű memóriabuszt feltételezve ez másodpercenként 34 GB-nál is több adat átvitelét jelenti.

Míg számos csúcskategóriás ultravékony notebook számítógép 8 GB DRAM-ot használ jelenleg, a Samsung új nyolc GB-os LPDDR4-csomagja lehetővé teszi, hogy a következő generációs mobileszközök teljes mértékben kiaknázhassák ezt a rendkívül nagy kapacitást. A nyolc GB-os LPDDR4 memóriával felszerelt táblagépeken például lehetővé válik a virtuális gépek használata, és zökkenőmentesebb lesz a 4K UHD videók lejátszása, ami egyelőre inkább csak a prémium számítógépek sajátja.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Dízelbotrány: emisszióérték-manipuláló szoftver az Audinál

ked nov 8 , 2016
A Bild am Sonntag német hírmagazin beszámolója szerint a motorok emissziós értékeinek manipulálására alkalmas szoftverfunkcióra bukkant még a nyár folyamán a kaliforniai CARB környezetvédelmi hivatal az Audinál. A lap forrásmegadás nélkül közölt információi szerint a V6-os motorral és automata sebességváltóval rendelkező Audi modelleknél a motorvezérlő szoftver a kormány mozgása alapján […]