RUTIN-os applikációt fejlesztett az ORFK

RUTINÚtinformációs mobil applikácót fejlesztett ki az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK). Az ORFK rendszertervezési és fejlesztési osztályának vezetője, Hablicsek Nikoletta elmondta, hogy a rendőrség belső erőforrásból készítette el a RUTIN elnevezésű alkalmazást, amely jelenleg Androidon, de pár napon belül iOS és Windows Phone operációs rendszereken is elérhető lesz. A fejlesztéssel a rendőrség szolgáltató jellegét kívánták erősíteni, a balesetek mellett a korlátozásokat és az alternatív útvonalakat is jelölik a programban.

Az alkalmazásban két alpontot jelenítenek meg, az egyik az útinformációs adatokat tartalmazza, a másik pedig a határinformációs értesítéseket. Az applikációban digitális térképen is bejelölik piros piktogrammokkal a baleseti helyszíneket, illetve a felhasználó területi szűrőket is beállíthat, valamint GPS alapon a közlekedő a közvetlen környezetére vonatkozó útinformációs adatokhoz is hozzájuthat. A közelben lévő balesetekről hangjelzéssel ad értesítést a program, de külön jelölik azt is, ha egy adott útszakaszon lassú a haladás. A határforgalmi adatok között az átkelők nyitva tartási ideje mellett azt is feltüntetik, hogy mennyit kell várakozniuk a közlekedőknek a határállomáson. Az információk közösségi portálon is megoszthatók, de akár e-mailben, sms-ben is továbbíthatók.

Bár számos hasonló applikáció elérhető már, Csiszér-Kovács Viktória, az ORFK szóvivője szerint a rendőrség nem kíván versenyezni egyetlen hasonló fejlesztéssel sem, a RUTIN a rendőrség saját terméke, amelyben az információk hitelesek és pontosak, illetve első kézből, a rendőrségtől származnak.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Így hatékony a biztonsági oktatás: terjesszük ki a felelősséget!

hét szept 14 , 2015
Az oktatás során meg kell változtatni az alkalmazottak gondolkodásmódját a kiberbiztonságról. Nem szabad, hogy egyedül a biztonsági vagy az informatikai csapat feladatának tartsák a vállalat védelmét a kibertámadásoktól. Hiszen hiába építenek ki erős védvonalat az it-szakemberek a cégben, ha az alkalmazottak nincsenek tisztában azzal, milyen komoly károkat okozhatnak a szabályok […]
osztályterem