Rosszhiszemű törvénysértéssel vádolta meg a Twittert az orosz médiahatóság

Donald TrumpAz orosz törvények rosszhiszemű megsértésével vádolta meg a Twitter amerikai közösségi médiaszolgáltatót hétfőn a tömegtájékoztatási és távközlési felügyelet (Roszkomnadzor).

A hatóság közölte, hogy a Twitter 2017 óta 2862 olyan anyagot nem távolított el, amely Oroszországban tiltott tartalomnak számít. A Roszkomnadzor szerint öngyilkossági módszereket részletező, önpusztításra felszólító, fiatalkorúakat ábrázoló pornográf és kábítószer előállításához való útmutatást tartalmazó anyagokról volt szó. A Roszkomnadzor a közlemény szerint több mint 28 ezer, tiltott bejegyzések eltávolítását követelő felszólítást intézett az online szolgáltató igazgatóságához. Oroszországban március 1-jén lépett hatályba az a törvény, amelynek értelmében a közösségi szolgáltatóknak maguknak kell kiszűrniük és haladéktalanul blokkolniuk a tiltott tartalmakat. Ha a szolgáltató nem képes önállóan eldönteni, hogy törvénysértő-e egy tartalom, akkor azt át kell küldenie a Roszkomnadzornak. Az orosz parlament alsóháza decemberben olyan törvénymódosításokat szavazott meg, amelyek lehetővé teszik a közösségimédia-szolgáltatók fokozottabb bírságolását, sőt hozzáférhetőségük letiltását is abban az esetben, ha „diszkriminációt” alkalmaznak az orosz médiával szemben. A Roszkomnadzor kifogásolta, hogy a nagy online szolgáltatók január végén megosztották az Alekszej Navalnij ellenzéki politikus letartóztatása miatt meghirdetett, de a hatóságok által nem engedélyezett tüntetésekre mozgósító üzeneteket. Vlagyimir Putyin is aggodalmát fejezte ki a hivatalban lévő amerikai államfőt, Donald Trumpot letiltó közösségi médiumoknak a kormányokéval vetekedő befolyása miatt. (Csak halkan jegyezzük meg, hogy nem megszeghetetlen fizikai törvény, hogy a közösségi oldalak nem vetekedhetnek a kormányok befolyásával. A -szerk-. megj.)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Így kerülheted el a hat leggyakoribb telefon balesetet III.

sze márc 3 , 2021
A Doro telefongyártó összegyűjtötte a leggyakoribb telefon baleseteket és azt is, hogyan lehet kivédeni azokat. Ráöntesz valamit Az okostelefon első számú ellensége a víz: a telefonhasználók 28 százaléka löttyint, míg nyolc százalékuk közvetlenül készülékre önt valamilyen italt véletlenségből. Ha a folyadék a telefonod körül lévő kis nyílásokon keresztül eljut a […]

És még ez is...