Rossz ízlésre vall menekültjelmezt árusítani

menekult-jelmezVilágháborús menekült elnevezésű kisfiú- és kislányjelmez árusítását szüntette meg az Amazon internetes áruház Olaszországban, mert egy olasz jótékonysági szervezet a menekültválság iránti érzéketlenséggel vádolta meg a céget — tudósított a The Daily Telegraph. Oliviero Forti, az egyik legnagyobb olasz katolikus jótékonysági szervezet, a Caritas menekülteket segítő csoportjának igazgatója “szégyentelennek” nevezte a brit forgalmazó jelmezeit arra hivatkozva, hogy migráns gyerekek halnak meg nap mint nap az Európába vezető úton.

Az igazgató felszólította a jelmezeket árusító Fancy Me-t, hogy az eladásból származó bevételét fordítsa mentőmellényre és más adományokra, amelyekkel a menekült gyerekeken segíthetne. A jelmezekre olasz felhasználók bukkantak rá, miközben a velencei karneválra kerestek ötleteket. A jelmez, mely más országokban még kapható, az első és a második világháború korának stílusát idézi, a hirdetés a negyvenes évek ruháiba bújtatott, kis kopott bőröndöt cipelő kisfiút és kislányt árváknak nevezik. Az Amazon.it gyorsan eltávolította a kifogásolt termékeket, sajtóirodájuk szerint azért, mert “rossz ízlésre” vallottak.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Alufóliával bélelt táskával lopják a mobilokat

szo jan 30 , 2016
A rendőrök elfogták azt a férfit, aki egy speciális táskába rejtve próbált meg ellopni egy mobiltelefont egy budapesti bevásárlóközpontból. A Budapesti Rendőr-főkapitányság XV. kerületi Rendőrkapitánysága nyomozást folytat egy 32 éves tiszaörsi férfi ellen lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt. A férfi 2016. január 25-én 19 óra körül egy Budapest XV. […]
rendőr

Friss, ropogós