Rossz hír nőnapra

A nők jelentős hátrányban vannak a férfiakkal szemben az internet használatát illetően világszerte – mutat rá a Nemzetközi Távközlési Egyesület (International Telecommunication Union – ITU) friss felmérése.

Az elmúlt hat évben ugyan folyamatosan csökkent a különbség, ám Európában még mindig nagyobb arányban használják a férfiak az internetet, mint a nők. Az internet penetráció aránya a férfiak körében tavaly 84,9 százalék volt, míg ugyanez a nők körében 80,3 százalékot tett ki – derül ki az ENSZ nemzetközi távközlési együttműködéseket segítő szervezete, az ITU felméréséből. A különbség 2013-ban még jóval nagyobb volt, akkor 9,4 százalékos eltérést regisztráltak az urak javára. Ezekkel a mutatókkal Európa kiemelkedő régiónak tekinthető. Az internet használatában ugyanis világszinten tetemes különbség van a nemek között. Az ITU adatai szerint a föld férfi lakosságának több mint 58 százaléka használta tavaly a világhálót, ez viszont a nők esetében csupán 48 százalék körüli, vagyis jelentős, tíz százalékos az elmaradás. A különbség 2013 és 2019 között csak Európában, Amerikában és a FÁK országokban csökkent, a világ többi részén a nők kárára nőtt a különbség. Az ITU rámutat – államok megnevezése nélkül –, hogy az internet használó nők aránya az országok csupán nyolc százalékban magasabb, mint a férfiaké. Ezen a téren nemek közötti egyenlőséget pedig csak az államok egynegyede tud felmutatni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Példát mutat a Vodafone

hét márc 9 , 2020
A Vodafone a családdá válás kiemelten fontos időszakában 16 hetes fizetett szabadságot biztosít a szülői szabadságot igénybe vevő fél partnere számára is. Ha az anya veszi igénybe a szülési szabadságot, akkor az apa részére, ha az apa veszi igénybe a szülési szabadságot, akkor az anya részére. A program célja, hogy […]
Amanda Nelson Vodafone