Rosenberger Csoport: újabb 15 milliárdos beruházás Magyarországon

autó elektronikaAz elektronikai termékeket gyártó Rosenberger Magyarország Kft. kapacitásbővítő beruházást hajt végre Jászárokszálláson, Jászberényben és Nyírbátorban újabb, mintegy 15 milliárd forint értékben. Az utóbbi években a Rosenberger csoport már megvalósított Magyarországon egy közel 15 milliárd forint értékű fejlesztést. Papp Francisco, a magyarországi leányvállalat ügyvezető igazgatója elmondta, hogy a német tulajdonú globális cégcsoport elkötelezett a magyar piac iránt. Magyarországon mintegy négyezer munkavállalót foglalkoztatnak, termékeiket főleg az autóiparnak, de más megrendelőknek is szállítják. A vállalat versenyképességének javítása, piaci helyzetének megerősítése érdekében döntöttek a több telephelyet érintő újabb beruházásról. A Rosenberger csoport azt is tervezi, hogy operatív központot hoz létre Európában, és ebben a folyamatban Magyarországnak fontos szerepe lesz – jelentette ki az ügyvezető.

A nyilvánosan hozzáférhető adatok szerint a magyar társaság tavaly 32,66 milliárd forint árbevételt ért el, ebből 32,253 milliárd forint exportból, 406,5 millió forint belföldi értékesítésből származott. Egy évvel korábban a bevétel 27,858 milliárd forint volt, a kivitelből 27,559 milliárd, belföldi értékesítésből 299,3 millió forint bevétele származott a cégnek. A társaság a tavalyi évet 3,227 milliárd forint adózott eredménnyel zárta, szemben az egy évvel korábbi 1,930 milliárd forinttal.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Itt a legújabb magyar fejlesztésű digitális aláírás

szo ápr 2 , 2022
Digitális aláírást fejlesztettek a Benker magyar fejlesztői — közölte a cég. A litván cég magyar fejlesztői szerint az Ethereum 2.0 hitelesítési problémájának megoldására létrehozott matematikai alapon működő digitális hitelesítési technológia az egész bankrendszert megreformálhatja. A Benker az Európai Unió első olyan pénzügyi szolgáltatója, amely teljes egészében blokklánc technológiával működik. A […]
blokklánc

Friss, ropogós