Romániában már sokkal többen interneteznek, mint Magyarországon

Az elmúlt évhez képest idén 3,8 százalékkal nőtt az internethasználók száma Romániában – derül ki az Országos Statisztikai Intézet (INS) felméréséből. Ezzel 11 millióra nőtt azoknak a romániai személyeknek a száma, akik rácsatlakoztak a világhálóra. Románia lakossága 19,1 millió fő.

A román internetezők 73,3 százaléka napi, vagy majdnem napi, 22 százalékuk pedig heti rendszerességgel használja az internetet. A 16-74 év közötti internet-felhasználók 61,7 százaléka alkalmazott, 15,1 százalékuk tanuló vagy diák a felmérés szerint. A számadatokból az is kiderül, hogy a férfiak kissé nagyobb arányban (74,8 százalék) használják az internetet, mint a nők (72,1 százalék). Életkor szerinti felosztásban a 16 és 34 év közöttiek csatlakoznak leggyakrabban a világhálóra (az ilyen korosztályú férfiak 49,8 százaléka, a nők 48,6 százaléka naponta vagy majdnem naponta internetezik). Az utóbbi három hónapban tíz tanuló és diák közül kilenc (92,6 százalék) minden nap használta az internetet, a nyugdíjasoknál ez az arány 47,3 százalék — írja az AGERPRES.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Hét trend, amire 2018-ban számíthatunk V.

ked jan 2 , 2018
A Fjordnet Limited kutatói szerint a következő trendek határozzák meg 2018-at. 5. Hit az átláthatóságban: a blockchain-ben megvan a potenciál, hogy átláthatóvá tegye a folyamatokat, amelyek eloszlatják az internet félreérthetőségének ködét, visszaszerezve az elveszett bizalmat és javítva a kapcsolatot a közösséggel. (Tényleg érdekelne mire gondoltak a “kutatók”. A -szerk- megj.)

Friss, ropogós