Romániában intézményeket és cégeket támadott meg a GoldenEye

Romániában intézmények és vállalatok számítógépes hálózatait támadta meg az újabb, GoldenEye-nak nevezett zsarolóvírus – közölte a Bitdefender.

Az Agerpres román hírügynökség által idézett közlemény szerint a vírusellenes programok kifejlesztésére szakosodott román informatikai biztonsági cég szerint a vírus Romániában és a környező országokban, így Ukrajnában és Oroszországban titkosította a felhasználók számítógépen tárolt adatait. A kibertámadás elkövetői pénzt akartak kicsikarni. A májusban megjelent és a világ számos országában károkat okozó zsarolóvírusokhoz képest a mostani használhatatlanná tette a felhasználók számítógépét, ugyanis az adatok kódolása után a zsarolóvírus lezárta a gépet, és lehetetlenné tette a további használatát, 300 dolláros váltságdíjat követelve. Májusban mintegy 150 országon söpört végig a WannaCry zsarolóvírus, amelyet szakemberek szerint az amerikai Nemzetbiztonsági Ügynökségtől (NSA) lopták el más szoftverekkel együtt. A kártevő a Windows operációs rendszerek egyik sebezhetőségét használta ki. A támadássorozatot úgynevezett ransomware vírussal követték el, amely láncfertőzést okozott az egymással összeköttetésben lévő számítógépes rendszerekben.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Állítólag az Egyesült Államok elleni kibertámadásoknak csak a két százaléka indul ki Oroszországból

pén jún 30 , 2017
Az Egyesült Államok elleni kibertámadások legfeljebb két százaléka indul ki Oroszország területéről – jelentette ki Konsztantyin Koszacsov, az orosz parlamenti felsőház külügyi bizottságának elnöke az Oroszország belügyeibe való beavatkozás megelőzésére és az állami szuverenitás védelmére felállított ideiglenes bizottság tanácskozásán. Mint mondta, ellenkező irányban, az orosz elektronikai infrastruktúra ellen a támadások […]
Orosz hacker

Friss, ropogós