Romániában egyre nehezebb titkot tartani

lehallgatásA román szenátus megszavazta azt a jogszabályt, amely arra kötelezi a különböző internetes kommunikációs szolgáltatásokat nyújtó vállalatokat és tárhely-szolgáltatókat, hogy a hatóságok kérésére tegyék elérhetővé felhasználóik üzeneteit és beszélgetéseit. A jogszabályt tavaly október elején fogadta el a román kormány. A kormány azzal indokolta a jogszabály elfogadását, hogy az gyakorlatba ülteti az Európai Parlament és a Tanács 2018/1972. irányelvét az Európai Elektronikus Hírközlési Kódex létrehozásáról. A román média szerint ennek a jogszabálynak az elfogadása az egyik feltétele volt annak, hogy Romániában is kiépítsék az 5G hálózatot.

Az ActiveWatch elnevezésű civil szervezet másik tíz civil szervezettel együtt azt állítja, hogy a román szenátus kihasználta az orosz-ukrán fegyveres konfliktust és az alapos vita elutasításával elfogadta a jogszabályt, amely megköveteli az internetes kommunikációs szolgáltatóktól és tárhely-szolgáltatóktól, hogy saját lehallgatási rendszert hozzanak létre, és tegyék azt hozzáférhetővé a Román Hírszerző Szolgálat számára vagy más román hatóságnak bűnügyi eljárásokban. A civil szervezetek attól tartanak, hogy ez a jogszabály visszaéléseket tesz lehetővé.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Gyermekbántalmazást ábrázoló online tartalmak terjesztőit azonosították Európában

pén márc 4 , 2022
Gyermekek szexuális zaklatásával, bántalmazásával és kizsákmányolásával kapcsolatos, online elérhető tartalmak nemzetközi felkutatása során száznál is több terjesztőt és felhasználót azonosítottak Európában. Az Európai Unió rendőrségi együttműködési szervezetének (Europol) tájékoztatása szerint 2019-ben indult nyomozás egy online tartalomszolgáltató bejelentése nyomán, amely szerint nagyszámú elkövető használta a platformot gyermekbántalmazást ábrázoló képek és videók, […]
Europol

Friss, ropogós