Romániában a vezetékes internetkapcsolatok háromnegyede képes nagy sebességű adatátvitelre

Romániában 2019 végén az 5,3 millió vezetékes internetkapcsolat háromnegyede, azaz 3,9 millió kapcsolat lehetővé tette a nagy sebességű, másodpercenként 100 Megabit (Mbit/s) sebesség fölötti adatátvitelt – derült ki a román távközlési hatóság statisztikájából, amelyet hétfőn ismertetett a román média. A statisztika szerint 2018-hoz mérten négy százalékkal nőtt a vezetékes internetkapcsolatok száma, egy lakosra átlagban havonta 29 GB adatforgalom jutott, ami 14 százalékkal haladta meg az előző évit. A vezetékes internet elterjedtsége száz háztartásra számolva 64 százalékos volt, városokban ez az arány 75 százalék, vidéken 49 százalék. A vezetékes internetszolgáltatás területén piacvezetőnek számít 53 százalékkal a magyarországi piacon is jelen levő RCS&RDS (Digi), második a Telekom csoport 21 százalékos részesedéssel.

Romániában 19,9 millió mobilinternet kapcsolatot használnak, ennek 61 százaléka, 12 millió 4G-s, ezek száma éves szinten 16 százalékkal nőtt. Mobilinterneten az egy lakosra eső átlagos havi adatforgalom 3,7 GB, ami 41 százalékos növekedés 2018-hoz képest. A mobilinternetnél a francia Orange a piacvezető 39 százalékos részesedéssel, második a Vodafone, amely a piac 25 százalékát birtokolja.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

A Lenovo rekordnyereséggel zárta pénzügyi évét

hét máj 25 , 2020
A Lenovo Group kínai számítógépgyártó vállalat adózás előtti rekordnyereséggel zárta a március végével záródott pénzügyi évét, a bevétele pedig már a második egymást követő évben haladta meg az 50 milliárd dollárt. A cég jelentése szerint 1,02 milliárd dollár adózás előtti nyereséggel zárta a pénzügyi évét, ami 19 százalékos növekedés. Az […]