Robotika: épp, hogy leszorultak a dobogóról a magyar diákok

asimovxNegyedikek lettek a magyar baptista diákok a RoboCup2014 Robotika világbajnokságon Brazíliában: a Joao Pessoa-ban megrendezett versenyen a nyírbogdányi Kazinczy Ferenc Baptista Általános Iskola három diáklányból álló csapata a RobocupJunior Rescue (katasztrófamentés) kategóriában húsz ország 29 csapatával versenyzett. Papcsák Nóra, Jakab Ágnes és Poór Fanni felkészítő tanáruk, Abán Csaba segítségével érték el a rangos helyezést – tájékoztatta a Baptista Szeretetszolgálat az MTI-t. A magyar diákok eredménye azért is jelentős, mert nem csak a versenyt életre hívó Japán és az Egyesült Államok versenyzőit, de a tavalyi győztes horvátokat is maguk mögé utasították.

A hetedikes diákok az informatika órákon négy éve foglalkoznak robotikával, később azonban a külön foglalkozások során a gépek programozását és a robotok építését is megtanulták. A RoboCup (Robot Kupa) egy kutatási-oktatási projekt, amelyet 1997-ben az Egyesült Államok, Japán és Németország indított útjára azzal a céllal, hogy összemérjék és serkentsék a robot-kutatásokat és fejlesztéseket a világban. A 2000-ben megfogalmazott távlati cél az, hogy 2050-ben a humanoid robotfutball csapat szabadtéri mérkőzésen megverje az akkori FIFA bajnokcsapatot.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Percek alatt elfogták az agresszív mobiltolvajt

hét júl 28 , 2014
A Budapesti Rendőr-főkapitányság II. kerületi Rendőrkapitánysága folytat eljárást lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt – szabadlábon hagyása mellett – O. Zsolt Géza 41 éves férfi ellen. A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint a budapesti férfi 2014. július 23-án 17 óra 30 perc körüli időben egy barátnőjével a Budapest III., Római […]
tolvaj

Friss, ropogós