Roaming: további tippek és trükkök

A Telenor összegyűjtötte a leggyakoribb, ügyfeleitől érkezett kérdéseket és a legfontosabb tudnivalókat a külföldön való telefonálásról és mobilinternetezésről.

#1: Indulás előtt az adatkeret ellenőrzése, szükség szerint plusz adatkeret megrendelése. Nyaralás alatt általában az okostelefon az elsődleges eszköz, amit internetezésre használhatunk, ezért utazás előtt érdemes leellenőrizni, mennyi adatot használtunk fel az elérhető havi keretből. Ezt a MyTelenor online felületén vagy az alkalmazásban tehetjük meg, ahol plusz adatjegy rendelésére is van lehetőség, akár külföldön útközben is.

#2: A Telenor ügyfélszolgálatát külföldről a +36 20 200 0000 számon kell tárcsázni; a belföldön non-stop hívható 1220-as szám külföldről nem érhető el.

#3: Hasznos tudni, hogy a 2-es, 3-as vagy a 4-es a roaming-hívások fogadása nekünk, a hívott félnek is pénzbe kerül, illetve azt is, hogy ha külföldön indítunk hívást, eltérő díjak vonatkoznak a magyarországi és a külföldi számok hívására.

#4: Az okostelefonok használata során a háttérben futhatnak olyan alkalmazások, frissítések, amelyek automatikusan adatforgalmat generálhatnak külföldön is. Ezeket utazás előtt érdemes manuálisan kikapcsolni, hogy takarékoskodjunk az adathasználattal.

#5: Ha előre tudjuk, hogy sokat fogunk külföldről telefonálni vagy internetezni, még utazás előtt érdemes egyeztetni az előfizetéshez beállított limiteket a Telenor telefonos ügyfélszolgálatán, vagy személyesen bármelyik üzletben. A Magas forgalmi limit szolgáltatás külföldi tartózkodás idején a limit 80% és 100%-nak elérésekor SMS-értesítést küld, majd a limit elérésekor a Telenor a kimenő és bejövő hívásokat is korlátozza, ezzel is megelőzve a további túlköltést. Az automatikus NetRoaming-figyelő pedig minden telenoros külföldi tartózkodása idején egy meghatározott összeg erejéig engedélyezi az adatforgalmat, és a limit elérésekor a Telenor megszakítja az adatroaming-szolgáltatást az adott naptári hónapra, kivéve ha az ügyfél külön engedélyt adott a további használatra, vagy lemondta a figyelőt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.