Roaming díj eltörlése: többet ésszel, mint ész nélkül V.

Idén június 15-től megszűntek a roaming díjak az Európai Unióban, amely így a telefonálás mellett végre az adatforgalomban, az internethasználatban is nagyobb szabadságot ad a felhasználóknak. Azonban a megnövekedett online jelenlét változó, bővülő biztonsági kockázatokkal is járhat, amellyel nem árt tisztában lenni. Az ESET szakemberei öt pontban összegyűjtötték a legfontosabb tippeket, hogy mire kell figyelnünk okoseszközeinknél a nyaralás alatti internethasználat során – függetlenül attól, hogy éppen nyilvános wifi hálózatot vagy mobilhálózatot használunk.

5. Cselekedjünk, ha baj van
Ha nincs antivírus megoldásunk, de úgy gondoljuk, hogy számítógépünk megfertőződhetett, akkor legalább használjunk online scanner megoldást, amely nem igényel telepítést, de segítségével utazásaink alatt is megtalálhatjuk és saját kezüleg eltávolíthatjuk a kártevőket gépünkről. Ám nem csak a számítógépen, hanem az okostelefonunkon is kiemelten fontos, hogy használjunk naprakész biztonsági megoldást, ugyanis a mobil kártevők száma az utóbbi években meredeken emelkedett.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Garantált a siker: erősre sikeredett az 5G koalíció elnöksége

vas júl 2 , 2017
Megtartotta első plenáris ülését a június 19-én megalakult 5G-koalíció, amelynek célja, hogy Magyarország az 5G fejlesztések egyik európai központjává váljon és régiós vezető szerepet töltsön be az erre a technológiára épülő alkalmazások tesztelésében. A megbeszélésen megválasztották a hét főből álló elnökséget, amelynek tagjai: Deutsch Tamás, a Digitális jólét program miniszterelnöki […]
taps