Roaming díj eltörlése: többet ésszel, mint ész nélkül IV.

Idén június 15-től megszűntek a roaming díjak az Európai Unióban, amely így a telefonálás mellett végre az adatforgalomban, az internethasználatban is nagyobb szabadságot ad a felhasználóknak. Azonban a megnövekedett online jelenlét változó, bővülő biztonsági kockázatokkal is járhat, amellyel nem árt tisztában lenni. Az ESET szakemberei öt pontban összegyűjtötték a legfontosabb tippeket, hogy mire kell figyelnünk okoseszközeinknél a nyaralás alatti internethasználat során – függetlenül attól, hogy éppen nyilvános wifi hálózatot vagy mobilhálózatot használunk.

4. Maradjunk biztonságtudatosak
Használjunk minden oldalhoz erős, egyedi jelszavakat, amelyek hosszúak és bonyolultak, illetve ahol lehet, aktiváljuk a kétfaktoros azonosítást. Csak megbízható, hivatalos helyről telepítsünk alkalmazásokat, gondoljuk meg, mielőtt engedélyt adunk a programoknak, hogy hozzáférhessen adatainkhoz.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Brüsszel pénzéből bővülnek az elektronikus azonosítási és dokumentumhitelesítési szolgáltatások

pén jún 30 , 2017
A Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt. (NISZ Zrt.) és a Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség alkotta konzorcium 2,8 milliárd forint vissza nem térítendő európai uniós támogatásból bővíti az elektronikus azonosítási és dokumentumhitelesítési szolgáltatásokat – közölte a NISZ Zrt. A közlemény szerint a lakosság, a vállalkozások és az államigazgatás által használt korszerű e-ügyintézési […]
Euro bankjegyek