Riasztó mértékben nő a célzott támadások száma

celtablaRiasztó mértékben nő a felfedezett nagy horderejű célzott támadások száma, derül ki Kaspersky Lab friss jelentéséből. Februárban jelentette be a társaság a Mask kiberkémkedési kampány felfedezését, amelynek világszerte 31 országban voltak áldozatai, többek között kormány- és kormányokhoz kapcsolódó hivatalok. Bár a célzott támadások során ellopott adatok összmennyisége alacsonyabb, mint az általános malware támadások eredményeképpen elszenvedett veszteségek, megjegyzendő, hogy az általános malware támadások lényegesen gyakoribbak (a vállalkozások 61 százaléka jelentett malware támadásokat, míg célzott támadásokat csupán 12 százalékuk). Azonban egy célzott támadás során ellopott adatok nagy valószínűséggel sokkal értékesebbek a támadók számára, és az érzékeny adatok (jövőbeli termékek tervei, céges pénzügyi jelentések stb.) kiszivárgása károsabban befolyásolja a vállalat üzleti kilátásait.

Egy „célzott támadás” jellegzetesen több rosszindulatú komponensből áll, amelyek egymással együttműködve kerülik meg a célzott szervezet védelmét, fertőzik meg a gépeket és lopnak el érzékeny adatokat. Ezek a támadások a hagyományos malware-ek egyedileg módosított változatait vetik be, vagy a célba vett szervezetek speciális sérülékenységeit használják ki.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Ezt teheted, ha a televízió-szolgáltatód piszkoskodik veled

ked júl 29 , 2014
Közelmúltban az egyik hírközlési szolgáltató az előfizetők előzetes értesítése nélkül, a vállalt határidő előtt távolította el egyes televízió csatornáit programcsomagjaiból. A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) eljárása során megállapította, hogy a szolgáltató nem tartotta be saját általános szerződési feltételeit, amikor a módosítást nem közölve ügyfeleivel, megfosztotta őket az esetleges […]

Friss, ropogós