Rettentően okos, robotizált raktárbázis Üllön

 

Euronics webraktárAz Euronics megnyitotta új, 28 ezer négyzetméteres raktárát Üllőn. A vállalat 1,6 milliárd forintos beruházással Magyarország egyik legmodernebb, rettentően okos, robotizált raktárbázisát hozta létre, a műszaki piacon elsőként alkalmazva ezeket a megoldásokat. Az új létesítmény egyaránt szolgálja az Euronics fizikai bolthálózatában és a dinamikusan fejlődő online csatornáin jelentkező növekvő vásárlói igényeket és a folyamatosan bővülő termékkínálat kapacitás szükségletét is. A cég új raktára optimalizált, gazdaságosabb és hatékonyabb üzemeltetést tesz lehetővé. A cég eddig két raktárból látta el hálózatát termékekkel, mostantól azonban minden logisztikai műveletet egy helyen, a közel megduplázott alapterületen zajlik majd.

A beruházást a vállalat kettő-öt évre előre gondolkodva, a folyamatos kapacitásbővülést és a cég növekedését is beleszámolva méretezte. Mintegy harmincezer féle és összesen 300-400 ezer darab termék tárolása válik lehetővé. Az új raktár egyedülálló, robotizált megoldásokat is használ, amelyekkel az Euronics a műszaki piacon elsőként jelentkezik. Bizonyos termékek mozgatása, azok kiadása emberi erő helyett mesterséges intelligencia által vezérelt, autonóm árumozgató robotok segítségével zajlik, amelyekkel időt és emberi munkát takarít meg a cég. Az automatizált raktár gyorsabb kikomissiózást, a napi rendelések gyorsabb előkészítését és ezen keresztül harminc százalékkal gyorsabb kiadást tesz lehetővé.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Kína tiltakozik a Huawei és a ZTE kizárása miatt

szo máj 21 , 2022
Kína tiltakozott az ellen, hogy Kanada a Huawei és a ZTE kínai távközlési vállalat kizárását tervezi az ötödik generációs (5G) hálózatokból. Kanada 2018 szeptemberében jelentette be, hogy kivizsgálja a Huawei berendezések alkalmazásából adódó nemzetbiztonsági kockázat lehetőségét. A Five Eyes (Öt szem) hírszerzési szövetség többi négy tagja – az Egyesült Államok, […]
Vang Ven-pin

Friss, ropogós