Részvény-visszavásárlási aukciót tart júniusban a Magyar Telekom

Magyar TelekomA Magyar Telekom június 10-én tartja meg a korábban bejelentett részvény-visszavásárlási aukciót – közölte a társaság.

A távközlési társaság 10,207 milliárd forint értékben tervez részvényeket visszavásárolni a részvényeseitől javadalmazás céljából. Korábban azt közölték, hogy a 2020. évi nyereség terhére fizetendő 15,311 milliárd forint osztalék, ami részvényenként 15 forintot jelent, kiegészül a 10,207 milliárd forint keretösszegű tíz forintnak felel meg. Az osztalékfizetés kezdő napja június 2. Az aukciót a Budapesti Értéktőzsde kereskedési rendszerén bonyolítják le. A részvények megvásárlása a legalacsonyabb ajánlattételi árszintről kezdődik, és legfeljebb a keretösszeg eléréséig tart. A részvételi feltételeket, az ajánlatgyűjtés részleteit és a többi információt a tranzakció előtt teszik közzé. Befektetési vállalkozásként a Magyar Telekom megbízásából az UniCredit Bank Hungary Zrt. működik közre. A távközlési társaság tavaly is vásárolt vissza részvényeket. 2020 júniusában a meghirdetett teljes keretösszegért, vagyis 5,2 milliárd forint értékben fogadtak el ajánlatokat.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Az okostelefonunk vált az otthonunkká az antropológusok szerint

ked máj 11 , 2021
Az okostelefonunk vált az otthonunkká a University College London (UCL) antropológusai szerint. “Emberi csigákként otthonunkat a zsebünkben hordjuk” és hajlamosak vagyunk az eszköz miatt elhanyagolni barátainkat és családunkat – írja a The Guardian. A UCL antropológusainak csoportja több mint egy éven át dokumentálta Írországtól Kamerunig a világ kilenc országában az […]
okostelefon

És még ez is...