Részvény-visszavásárlási aukciót hirdetett a Magyar Telekom

Magyar TelekomA Magyar Telekom meghirdette részvény-visszavásárlási aukcióját, amelynek során legfeljebb 24,0 milliárd forint összértékben tervez részvényeket visszavásárolni a távközlési vállalat részvényeseitől.

A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) közleménye szerint a részvényesek mérlegelésük szerinti áron és mennyiségben, akár több részletben ajánlhatják fel a részvényeiket a társaság részére megvételre az ajánlatgyűjtési időszakban, május 23-án délelőtt 10 órától 12.30-ig. Az ügyletkötési időszak 12.30 órától 15.30 óráig tart. A részvényesek az aukciós rendszerhez hozzáféréssel rendelkező szolgáltatón keresztül tehetnek eladási ajánlatot. A Magyar Telekom részvényeinek megvásárlása a legalacsonyabb ajánlattételi árszintről indul és legfeljebb a meghatározott keretösszegig tart. Az árlépésköz egy forint, amely eltér a BÉT szabályozott piacán alkalmazott 0,5 forintos szinttől.

Az ügyletek minden elfogadott ajánlat esetében azon az áron jönnek létre, amely áron az adott eladási ellenajánlatban szerepeltek. A társaság által fizetett részvényenkénti ár tíz százaléknál nagyobb mértékben nem haladhatja meg a vásárlás előtti napon a BÉT-en kialakult piaci záróárat. A visszavásárlásra kerülő részvények darabszámának és vételárainak meghatározását követően a Magyar Telekom, a tranzakció lebonyolítását végző UniCrediten keresztül beadja vételi ajánlatát. A teljesítés napja a tranzakció napját követő második tőzsdei kereskedési nap.

Tavaly a társaság részvény-visszavásárlási aukcióján a bejelentett maximális 14,6 milliárd forint értékben fogadott el eladási ajánlatokat 443 forintos átlagáron, a legmagasabb árszint 448 forint volt. A Magyar Telekom részvényeivel a BÉT prémium kategóriájában kereskednek, legutóbbi záróára 916 forint volt; az elmúlt egy évben a részvények legalacsonyabb ára 402 forint, a legmagasabb 944 forint volt.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

4iG - Huawei együttműködés

szo máj 11 , 2024
ShareTweetPinShareEgyüttműködési megállapodást írtak alá a 4iG és a Huawei vezetői. Nagy Márton, Magyarország nemzetgazdasági minisztere a megállapodás aláírása alkalmából tartott sajtótájékoztatón elmondta, hogy a 4iG az ország egyik vezető vállalata, hiszen a távközlési cég Magyarország mellett a Nyugat-Balkánon, Németországban, Lengyelországban és Bulgáriában is jelen van. A Huawei ezzel szemben a […]
Gao Weijie, a Huawei Technologies Magyarországért és Nyugat-Balkánért felelős vezérigazgatója (b) és Fekete Péter, a 4iG vállalatcsoport vezérigazgatója együttműködési megállapodást írnak alá a Nemzetgazdasági Minisztériumban 2024. május 10-én. MTI/Hegedüs Róbert

És még ez is...