Rendszert váltana Ónodi-Szűcs

Onodi-Szucs-ZoltanA betegek érdekei szerint működő egészségügy megvalósítását szolgálja az az egészségügyi adattárház, amelyet az Állami Egészségügyi Ellátó Központ (ÁEEK) alakít ki októberig az Európai Unió segítségével – közölte a központ főigazgatója szerdán sajtótájékoztatón Budapesten. Ónodi-Szűcs Zoltán elmondta: az EU csaknem egymilliárd forinttal támogatja a Pulzus fantázianevű Országos egészségmonitorozási és kapacitástérkép, adatbázis- és alkalmazásfejlesztés projekt megvalósítását.

Az ÁEEK vezetője hangsúlyozta, hogy a magyar egészségügyben ma nem betegigények, hanem az intézmények érdekei szerint történik a betegellátás, vagyis a rendszert meg kell változtatni. Ehhez a változtatáshoz szolgáltat adatokat, tényeket a Pulzus projekt, ugyanis a kapacitások igazításához döntési helyzetbe kell kerülnie az intézményrendszert működtető ÁEEK-nak – tette hozzá. Ugyanakkor a rendszer arra is alkalmas, hogy mérhetővé váljon a döntések hatása és hosszú távon fenntartható ellátórendszer jöjjön létre — mondta Ónodi-Szűcs.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Nincs mit tenni, idén újra elstartol a Ki Mit Tube

csü júl 23 , 2015
A Ki Mit Tube az új generáció (Reméljük, hogy nem az egészé. A -szerk- megj.) megmérettetése és azoké, akik megértették az idő szavát (Ajjaj, akkor ez nem az én versenyem. A -szerk megj.) — áll az „esemény” beharangozó közleményében. Ráadásul még azoké is, akik tudják, hogy a YouTube-on mennek a […]

És még ez is...