Rendőröket okosít a Kaspersky

itcrowdAz egyre inkább terjedő kiberbűnözés visszaszorítása érdekében London város rendőrsége a Kaspersky Lab biztonsági szakértőinek segítségét kérte a rendőrtisztek képzéséhez. A tréning – amely a maga nemében az első az Egyesült Királyság rendvédelmi szerveinél – megismerteti majd a rendőröket mindazzal a szakértelemmel és tudással, ami a kiberbűncselekmények felismeréséhez és kinyomozásához szükséges – a magánszemélyeket érintő online vásárlási csalásoktól kezdve a vállalkozásoknak több ezer fontos veszteséget okozó célzott támadásokig.

Az elméleti ismeretekkel is szolgáló egyhetes tréning résztvevői gyakorlati tapasztalatokat szerezhetnek, valamint a Kaspersky által kifejlesztett speciális oktatási eszközök és módszertan révén képesek lesznek a hálózati forgalom vizsgálatára, a merevlemez-képek elemzésére és a rosszindulatú programok kódjának visszafejtésére. Bár a tanfolyam az Egyesült Királyságban az online csalások legfőbb célpontjának számító pénzügyi szervezetek és kormányhivatalok ellen irányuló fenyegetésekre helyezi a hangsúlyt, a résztvevők által elsajátított ismeretek olyan kiberfenyegetések ellen is jól alkalmazhatók, amelyek a lakosságot érintik.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Az Ericsson szerint az okos autó lesz mindenki álma

sze szept 24 , 2014
Az Ericsson és az AT&T Drive Studio közös tanulmányából kiderül, hogy az okos jármű funkciók és szolgáltatások várhatóan jelentősen befolyásolják majd az ügyfelek jövőbeni járművásárlási döntéseit. Az adatok olyan nemzetközi ügyfelektől származnak, akik a következő öt évben terveznek új autót vásárolni. A felmérést az Ipsos végezte 2014 júliusában és augusztusában. […]