Rendes fizetés helyett ingyenes internetet adnának a tanároknak

A Kormány várja az emberek véleményét a diákok és a tanárok ingyenes internethasználatáról – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának köznevelésért felelős államtitkára.

Maruzsa Zoltán azzal összefüggésben beszélt erről, hogy a koronavírusról és a gazdaság újraindításáról szóló nemzeti konzultáció kérdései között arra is választ vár a kormány: járvány idején ingyenes legyen-e az internet az iskolás gyermekeket nevelő családoknak és a tanároknak. Az államtitkár hangsúlyozta: internet, valamint megfelelő eszközellátottság nélkül nem tudták volna megvalósítani a veszélyhelyzetben az átállást a digitális oktatásra, és sikeresen lezárni a tanévet. Ha a kormány megerősítést, felhatalmazást kap a lakosságtól, a következő hónapokban megszülethetnek az ezzel kapcsolatos döntések – mondta Maruzsa, aki szerint “nem álltunk rosszul”, mivel a kormány még 2016-ban fogadta el a digitális oktatási stratégiát, amelynek végrehajtása során olyan képességeket építettek ki, amelyeket jól tudtak használni az elmúlt hónapokban.

Vélemény
Sajnos nincs időnk és energiánk arra, hogy részletesen leírjuk mennyire nem teljesültek a 2016-os “stratégia” ígéretei, akinek viszont van, az itt letöltheti és összehasonlíthatja mennyi valósult meg ebből a gyermeke iskolájában. Nem lesz szívderítő az eredmény. Ellenben itt van ez az ingyenes internet dolog. Egész egyszerűen érthetetlen miért kell erről kikérni bárki véleményét: a tanár munkájához szükséges feltételek megteremtése, vagy a munkája során keletkezett költségek kifizetése a munkakadó kötelessége, pláne, hogy a magyar tanároknak nem csak a kezdő fizetése a világon az egyik legalacsonyabb, de a nyugdíj előtt állók anyagi megbecsülése is kritikán aluli.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

MFJHM*: sose találod ki, ki szállíthat kommunikációs eszközöket az MVM NET-nek

hét júl 6 , 2020
A 4iG Nyrt. közel nettó 470 millió forint értékben szállít optikai szálas kommunikációs eszközöket az MVM NET Távközlési Szolgáltató Zrt. (MVM NET) számára egy nagyértékű szerződés keretében – közölte a 4iG. A tájékoztatás szerint a 4iG és az MVM NET “WDM eszközök szállítása” tárgyában kötött keretszerződést június 16-án, és a […]
Forint