Rém egyszerűen törik fel a weboldalakat

hackerxA vírusokat készítő bűnözői csoportok sokszor a legegyszerűbb módszereket használják fel a magyarországi weboldalak megfertőzésére és a kártevők terjesztésére, például ellopják az adminisztrátor jelszavát. Ennek ellenére a fertőzés oka a legtöbb esetben nem az, hogy a hackerek törik fel az oldalt – esetleg a nyílt forráskódú tartalomkezelő rendszer sérülékenységeit kihasználva. Ennél sokkal tipikusabb, hogy a bűnözők valamilyen kémprogram segítségével a tulajdonos gépéről szerzik meg a weboldal adminisztrációs rendszeréhez tartozó jelszót, majd annak birtokában egyszerűen besétálnak a szájtra. A megoldást az jelentené, ha a weboldalak tulajdonosai karbantartanák biztonsági rendszereiket, és jogtiszta, frissített vírusirtó szoftverekkel védekeznének a jelszólopások ellen — figyelmeztet Petrányi-Széll András, a G Data vírusirtó magyarországi kommunikációs vezetője.

A Tárhely.Eu és a G Data magyarországi képviselete közösen akciózik. Februárban több ezer magyar weboldal-tulajdonosnak ajánlják fel, hogy végezzen ingyenes vírusvizsgálatot számítógépén a G Data szoftverével. A G Data InternetSecurity tartalmazza a német vírusirtócég saját fejlesztésű BankGuard technológiáját. Ez a kémprogramok ellen egyedi módszerrel nyújt védelmet. A BankGuard felismeri, ha a böngészők hálózati könyvtáraihoz egy külső program akar hozzáférni, majd blokkolja az ilyen kísérleteket, így megakadályozza a weboldalakhoz tartozó jelszavak ellopását.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

A DMLAB az oroszlánkörmeit mutogatja

sze febr 26 , 2014
Számos nemzetközi versenyen értek el kiemelkedő helyezéseket a hazai adatbányász szakemberek 2011 és 2013 között. Az egymillió lakosra jutó versenyzők rangsorában Magyarország jelenleg világszinten az ötödik helyet foglalja el, hét eredményes versenyzővel. A világ száz legjobb versenyzője között pedig jelenleg öt magyar van, ezek közül kettő a DMLAB munkatársa. A […]

És még ez is...