Rekordszinten a félvezetők globális eladása májusban

Májusban rekordszintre emelkedett a félvezetők globális eladása – közölte a félvezetők gyártóit tömörítő szövetség (SIA).

Májusban 38,72 milliárd dollár értékben értékesítettek chipeket világszerte. Az eladások 3 százalékkal múlták felül az áprilisit és 21 százalékkal a tavaly májusit. A félvezetők májusi eladása Észak- és Dél-Amerikában 31,6 százalékkal, Kínában 28,5 százalékkal, Európában 18,7 százalékkal, Japánban 14,7 százalékkal, a csendes-óceáni térségben és a világ minden más fel nem sorolt térségében együttesen 8,7 százalékkal nőtt éves összevetésben.

Tavaly 21,6 százalékkal rekordszintre, 412,2 milliárd dollárra nőtt a félvezetők globális eladása. Egy évvel korábban szerényebb, 1,1 százalék volt a bővülés. A félvezetők nemzetközi kereskedelmével foglalkozó statisztikai intézet (WSTS) az idei évre 463,4 milliárd dolláros rekordeladási adatot vár, ami 12,4 százalékkal múlná felül a múlt évit. A WSTS 2019-ben a félvezetők eladásnövekedésének a lassulására, 4-5 százalékos bővülésre számít.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Maksa az SAP-hoz igazolt

csü júl 12 , 2018
Az SAP magyarországi csapatához partnermenedzseri pozícióban csatlakozott Maksa Krisztián. A szakember akinek az értékesítési partnerekkel való munka összefogása a feladata — jelentette be az SAP Hungary Kft. Maksa korábban a telekommunikációs iparágban dolgozott ügyfélmenedzserként. Elődje, Bodi Vojtech Szlovákiában folytatja SAP-s karrierjét.

Friss, ropogós