Rekordévet zárt, mégis elbocsátásokra készül a Laurel?

forintMintegy 4,8 milliárd forintos rekordbevétellel zárta tavalyi üzleti évét a Laurel cégcsoport. A kassza- és retailszoftver-fejlesztő társaság a pénztárgépek online átállításával a szokásos terhelésének többszörösén üzemelt, de idén visszatér a „normál üzemhez” és a továbbiakban elsősorban a szektorhoz kapcsolódó innovációkra koncentrál. “A megszokotthoz képest három-négyszeres kapacitással dolgoztunk, hogy vállalásainkat az elvárt minőségben és határidőre teljesítsük” – összegezte a cég előző évét a társaság tulajdonos-ügyvezetője. Bessenyei István hozzátette, a múlt év bizonyos értelemben egyetlen, nagy projekt volt. Gyakorlatilag az eddig kihelyezett rendszereik mindegyikét online kasszává kellett átalakítaniuk tavaly.

A vállalkozás mintegy 16 ezer kasszát kezel, amiből 4,5 ezren az általa fejlesztett Laura kasszarendszer fut. Ez a szektorban egyedülálló stabilitást ad a cégnek, de most kivételesen egyszerre jelentett rengeteg munkát is, hiszen minden ügyfelüket szorította a törvényi határidő. Az igények megfelelő, szinte egyidejű kiszolgálásához fel kellett bővíteni a cég létszámát is, de 2015-ben visszaállnak a normál működésre.

Ez utolsó mondattal kapcsolatban az alábbi kérdéseket juttattuk el a társaság pr-ügynökségéhez:
– Jól értjük, hogy elbocsátások lesznek a cégnél?
– Ha igen, mennyi embert küldenek el, és mikor?
– Csoportos leépítés lesz, vagy folyamatosak lesznek az elbocsátások?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Habverőlapátszerű kerékkel készül a Holdra a Puli

sze jan 28 , 2015
A 8. Okostelefon Akadémia résztvevői arra keresték a választ, hogyan lehet a technológia, az okoseszközök segítségével sikerre vinni a jó ötleteket. A Holdat megcélzó magyar fejlesztés, a Puli Space űrszonda és a Puli Space programot népszerűsítő okostelefon alkalmazás is ellátogatott a Telenor közösségi rendezvényére. A Puli Space Technologies önkéntesekből álló […]
okostelefon