Razziát tartott a német rendőrség gyűlöletkeltő internetes bejegyzések miatt

Országszerte házkutatásokat tartott a német rendőrség a közösségi portálokon közzétett gyűlöletkeltő bejegyzések miatt.

Az internetes bűnözés elleni fellépést Hessen tartományban összefogó frankfurti ügyészségi hivatal irányításával országszerte 12 tartományban tartottak házkutatásokat. Az eljárás negyven gyanúsított ellen irányul. A Hessen tartományi főügyészség szervezeti keretében működő hivatal adatai szerint valamennyien egy helyi politikus, a tavaly meggyilkolt Walter Lübcke ügyével összefüggésben tettek közzé „büntetőjogilag releváns” szövegeket. A kommentelők a többi között a politikus emlékét gyalázó, bűncselekményre felszólító és bűncselekményeket helyeslő bejegyzéseket jelentettek meg. Lübcke a Kassel kerületi tartományi államigazgatási hivatal vezetője volt. A politikus 2015-ben kiállt menedékkérőket befogadó szállások helyi létesítése mellett, mire gyűlölködő kommentárokat zúdítottak rá az interneten, és 2019. június 2-án házának kertjében egy fejlövéssel megölték. A bűncselekménnyel egy szélsőjobboldaliként számontartott férfit vádolnak, pere június közepén kezdődik.

Németországban 2018-ban törvényt vezettek be a közösségi portálokon megjelenő jogsértő gyűlölködés és álhírterjesztés visszaszorításáról.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Minden fillér jó helyre megy: páratlan honlap készül 280 millió forintból

szo jún 6 , 2020
A teljes Kárpát-medencei társadalom jelen állapotát fogja bemutatni a Magyarország Nemzeti Atlasza – Társadalom című kötet interaktív, kétnyelvű, szabad hozzáférésű elektronikus változata, amelyet az Eötvös Loránd Kutatási Hálózat (ELKH) Csillagászati és Földtudományi Kutatóközpontja készít. Az ELKH-nak a Nemzeti Összetartozás Évéről szóló 2020. februári kormányhatározat 280,7 millió forint támogatást ítélt meg […]

És még ez is...