Rámálom: ettől lehet a gyermeked depressziós vagy anorexiás

trollA Kaspersky Lab vizsgálata szerint az online zaklatás sokkal veszélyesebb a gyerekek számára mint ahogy azt a szülők gondolják. Az online bántalmazás következményei a legtöbb fiatal áldozat esetében komoly egészségügyi és szocializációs problémákkal jár. A vizsgálat szerint a 8-16 év közötti gyerekek sokkal óvatosabbak, mint szüleik ezekkel a veszélyekkel kapcsolatban. A kutatás szerint a gyerekek csupán 13 százaléka, míg a szülők 21 százaléka gondolja a cyberbullingot veszélytelennek, mindeközben a megkérdezett gyerekek 16 százaléka jobban tart az online zaklatástól mint az offline, fizikai térben elkövetett fenyegetésektől, míg ötven százalékuk egyformán fél az internetes és a fizikai zaklatástól.

A szülőknek egyáltalán nem szabadna lebecsülniük a cyberbulling veszélyét. Annak ellenére, hogy a gyerekek csupán négy százaléka vallotta be, hogy online zaklatásnak voltak vagy vannak kitéve (összehasonlítva a valós életben elkövetett 12 százalékkal), tízből hét gyerek traumatikus sérüléseket szenvedett. Az internetes zaklatás komolyan érintette az érzelmi biztonságukat: a szülők 37 százaléka az áldozatok önbizalmának csökkenéséről számolt be, harminc százalék a rosszabb iskolai teljesítményről, 28 százalékuk pedig kínzó depresszióról. A szülők 25 százaléka pedig rémálmokról, 26 százalékuk antiszociális viselkedésről, húsz százalékuk pedig anorexiáról is beszámolt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Újabb elbocsátások a Microsoftnál

hét aug 1 , 2016
ShareTweetPinShareA Microsoft újabb 2850 dolgozójától válik meg — írja a cnet. A cégnél már-már permanens elbocsátási hullám van, legutóbb május végén jelentettek be egy 1860 fős racionalizálást. A mostani és a május végi elbocsátások is az egyre csúfosabban szereplő okostelefonos üzletágat érintik. ShareTweetPinShare

És még ez is...